Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaki akumulator pod dekiel do AK (CM.028C, może być Ni-Mh)

Recommended Posts

Posted

Witam.

Ponad miesiąc temu kupiłem replikę CM.028C, z kolbą od eMek. Myślę nad kupnem nowego, lepszego akumulatora, ale nie wiem jaki zmieściłby się pod dekiel. Niekoniecznie Li-Po, myślę, że bardziej pasowałby mi Ni-Mh.

Pozdrawiam

Posted (edited)

Tylko 11.1v do stockowej CM.028C to chyba przesada, a 7,4 dużej różnicy nie zrobi w ROF'ie.

Może jest jakiś dobry Ni-Mh, który zmieści się pod dekiel do tego AK.

Edited by HAMMERxPL
Posted

Pasować powinna większośc bateri dedykowanych do ak-pod dekiel, czyli pakiety w jednej lini. Z tym że jeśli dobrze pamiętam w cm.028 było ograniczone miejsce na baterie, więc nowa batka musi miec tyle ogniw co fabryczna i tyle.

Posted

Bez piłowania nie wsadzisz do CM.028 więcej niż 7-celowego Firefoxa (stick) 8.4V. A uwierz mi, porządny LiPol 7.4 da lepszego ROFa niż jakikolwiek 7-celowy NiMH. Jak będzie Ci mało ROFu to wrzuć mosfet - też podbije osiągi.

Podpiłowania nie zalecam, osłabiasz wtedy konstrukcję podstawy szczerbinki - łatwiej pęka i niszczeje.

Posted

Podrzuciłem Ci temat w poście #2 - przejrzyj, zapoznaj się z opiniami i polecanymi egzemplarzami i wybierz coś dla siebie.

W kwestii mosfetu - jeśli masz minimalne obeznanie z elektroniką, to możesz zmontować sobie samodzielnie z części kupionych w internecie (najprostsza konstrukcja to raptem 3 elementy, stosowałem takiego w swoim CM.028 i śmigało elegancko. Zamontowałem go głównie ze względu na przypalanie styków bez mosfetu, ale również obserwowalny był wzrost ROFu.

Jeśli jednak nie chcesz się w to bawić, możesz kupić coś gotowego. Więcej info na podforum -> http://forum.wmasg.pl/forum/413-okablowanie-i-uklady-elektroniczne-mosfet/