Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Heh tytuł tematu brzmi jak jakieś opowiadanie +18 xD no ale do rzeczy:

Chciałbym zacząć grę/zabawę w ASG. Zachęcił mnie do tego kolega z karabinem AK47 firmy CYMA czy jakoś tak. Mam dopiero 17 lat i jeszcze nie zarabiam ale mam 600-700 zł. na nowy karabin. Szukałem po różnych stronach i znalazłem fajny. :

http://www.militaria...c)_g_p10860.xml

Nie znam się na tym za bardzo no ale jakoś wpadł mi on w oko.

Chciałbym abyście wypowiedzieli się na ten temat i doradzili mi jaki kupić karabin od 500 zł do 700, taki abym go miał z 2-3 lata bo długo na nowy nie uzbieram. Czy ten który tu wstawiłem jest dobry?

z góry dziękuje.

Ps. Interesują mnie tylko AK, M4 lub G36

Edited by DonAleks
Posted

Z rodziny AK:

Seria RK firmy Boyi (wersje z dopiskiem 'S' są w pełni stalowe, wersje z dopiskiem 'w' mają prawdziwe drewno', a 'SW' to się domyślasz).

M4 - coś porządnego z tej rodziny to min. 1000 plnów.

G36 - Boyi, JG , a najlepiej Ares - ten ostatni powinien być dostępny za ~700pln na jakieś większej promocji

Posted

Trudno napisałem :D Nie znam się więc mnie nie bić.

A mógł byś dać jakieś linki do sklepów ? Bo nie za bardzo wiem gdzie takich szukać hehe

Raczej bym chciał stalowy AK

Posted (edited)

Dobra już się troche zapoznałem, a teraz prośba do specjalistów :

Widziałem karabin z serii RK firmy Boyi - Inetersował by mnie podobny ale AK 47 / Najlepiej czarny stalowy.

Nie wiem dokładnie na jakich stronach szukać bo chyba przeleciałem już z 8 i nie ma... Jeżeli mógł by ktoś dać konkretny link do Aukcji z takim karabinem bym był wdzięczny.

Dobra Przyjaciel Coś tam poszukał i mam dwa typy :

http://www.taiwangun...full-metal-boyi

Lub

http://www.taiwangun...full-metal-boyi

Który polecacie i dlaczego? - Chodzi też o kolbę.

Edited by DonAleks
Posted (edited)

Poszukaj tych samych modeli z oznaczeniem S lub SW - S są ze stali a SW ze stali i drewna.

Edycja: Bez tych oznaczeń są "full metal" czyli ze ZnAlu, który metalem jest, ale nienajlepszej jakości.

Edited by MarekMac
Posted

Stała kolba jest bezpieczniejszym wyborem - te składane lubią się łamać itd. Różnica między tymi dwoma replikami będzie znikoma i bierz to co Ci się bardziej podoba.

Posted (edited)

Znam takiego Pana co Ci znajdzie to czego szukasz. To nawet mój wujek - Wujek Google.

Edytuj. Nie zauważyłem, że już odpowiedziano.

Edited by MarekMac
Posted

Dobra :) Kupię tą z trwałą kolbą. Dziękuje wszystkim za pomoc. Jestem nowy i mam nadzieję, że niedługo będę bardziej doświadczony w tych sprawach. Temat do zamknięcia :]

Posted

Ja bym brał Boyi. Full metal a nie znalowy cymowy gównolit. W stocku ładnie hula. Proponował bym wymienić gumkę hop up na zielone G&G. Poproś o wymianę w sklepie.

Posted

To źle słyszałeś, nowe serie Boyca mają tak samo wytrzymałe bebechy jak cyma, Kup RK02, wstaw ostre drewna, zainwestuj w gume HU, tu Guarder Przezroczysty albo G&G Zielona i możesz biegać. No i zainwestuj w dobrą baterie bo stock to szajs.

Posted

Już mam ... w głowie xD Poczekam na więcej opinii bo to dla mnie bardzo ważne. Tunning zacznę jakoś w Listopadzie a przez wakacje muszę z czegoś strzelać. To będzie moja pierwsza replika.

Rozumiem Twoją ekscytację ale w przyszłości pohamuj się z używaniem takiego słownictwa. Buniek92

Posted (edited)

Ja bym brał Boyi. Full metal a nie znalowy cymowy gównolit.

Którego wg sklepu w tej replice (Cymie) nie ma, jest stal:

Replika jest wykonana ze stali, drewna oraz wysokiej jakości elastycznego ABSu. Ze stali wykonany jest tłumik płomienia (nakręcany na prawoskrętny gwint, osadzany dodatkowo na gumowej uszczelce), lufa zewnętrza wraz z podstawą muszki i okuciami chwytu przedniego, korpus repliki wraz z suwadłem i pokrywą zamka, przeziernikiem, selektorem ognia i innymi drobnymi elementami oraz kolba

Natomiast ta wersja RK ma ZnAl:

Korpus wraz zamontowaną szyną boczną, pokrywa zamka i kolba składana została wykonana ze stali (gięta blacha), pozostałe elementy takie jak lufa zewnętrzna,

tłumik płomienia oraz przyrządy celownicze zostały wykonane również z metalu(ZnAl).

Edited by MarekMac
Posted

Są gusta i guściki o których się nie dyskutuje, posiadałem dwa AK Cymy i nie miałem z nimi problemów, widziałem wiele Boyców których użytkownicy też nie narzekali. Bardziej bym się martwił o kwestje złożenia repliki przez małe chińskie rączki niż o to czy to cyma czy boyec. Obydwa modele które podałeś można śmiało brać.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...