Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Replika tak mi się spodobała na żywo, że postanowiłem ja kupić.Myślałem że baterię chowa się w okładziny, a imitacja lasera to tylko dodatek jaki miałem wyrzucić zaraz po zakupie. Okazało się ze to pojemnik na baterię :/ Nie wiem czy pomyliłem modele, ale wydawało mi się ze tego wcześniej nie było.

Otóż pytanko:

Replika z wyglądu jest wzorowa, ale ten pojemnik na baterie ją tak szpeci, jakbym ja owinął biała izolacja:/ Dodatkowo nie mogę znaleźć na YT i w sieci jak się ja rozbiera by sprawdzić czy dam rade wcisnąć baterie w okładziny, jak to w innych modelach emek bo widzę jakaś nadzieje na to. Zresztą na zdjęciach widać jak to źle wygląda(dodam iż pojemnik na baterie jest imitacja lasera i jest wykonany z najtańszego plastiku)

Wątpię abym mógł ja zwrócić, i dołożyć do innego modelu bo niestety jest to w opisie, a nie chce robić także komuś problemów a tylko go rozwiązać.

Jak pisałem proszę o informacje jak rozebrać szyny ponieważ wg instrukcji jest to niemożliwe, i czy ktoś jest pewny, że np ta bateria tam nie wejdzie, bądź wejdzie, a ja już rozkręcę ja do zera aby tylko tego dokonać.

Link do modelu:

http://www.taiwangun.com/bi-5181-full-metal-boyi

Edited by Darius81
Posted

No rozebrać szyn to ich nie rozbierzesz, bo to jednolita konstrukcja. Możesz je co najwyżej zdjąć a tu żadnej filozofii nie ma, wystarczy się przyjrzeć ustrojstwu. A baterii na bank nie zmieścisz pod szynami innej jak małego Li-Po.

Zawsze też możesz puszkę PEQ założyć na boczną szynę, będzie lepiej wyglądać.

Posted

Do oryginalnej puszki nic nie wejdzie, bo nie od tego ona jest. Masz dwa wyjścia: albo kupić li-po pod szyny albo przerzucić kable to prowadnicy i kupić pasujące li-po.

Posted

Replika z wyglądu jest wzorowa,

Chyba mało replik widziałeś, Emki Boyi to paskudztwo :icon_lol: Lecz skoro Ci się podoba to ok.

Co do meritum. Widzę to tak:

1.http://www.postmoder...-airsoft-m4-ris Tak da się upchnąć baterię. W mojej opinii jest to najładniejsze rozwiązanie.

2. Kieszeń na kolbę

3. Zmiana okładzin Ris na chwyt Moe lub klasyczny od M4 http://www.popularai...ine-airsoft-aeg

4. Atrapa Ready Maga

5. Stała kolba

W każdej z tych zmian oprócz 3 musisz zmienić okablowanie co wiąże się z rozkręceniem GB a w konsekwencji utracie gwarancji. Baterię i tak wypada zmienić.

Posted

To poleciłbyś baterię która na pewno wejdzie :) Bo nie wiem do końca którą wybrać, a opcji jest naprawdę sporo.I taka która wytrzyma te 2-3h .

Posted (edited)

5181.JPG

cebd2f0e8b284a71.jpg

Widać jak wygląda po zamontowaniu pojemnika z baterią, a jak bez. I ja tego pojemnika nie chcę ani rączki. Strzałką zaznaczyłem gdzie bateria musi być nie zmieniając kabli (najszybszy sposób) Dodatkowo nie mogę sobie poradzić z zdemontowaniem szyn, aby sprawdzić co tam wejdzie, a co nie.

Edited by Darius81
Posted

Szynę dolną zdejmiesz poprzez naciśnięcie delta ringu i pociągniecie szyny w dół :icon_smile: Natomiast aby zdjąć górną szynę, musisz odkręcić śrubę mocującą, jest ona na szynie, blisko delta ringu.

Posted (edited)

Jeśli nie potrzebujesz rączki, ani nie będziesz montował jakiejś latarki itp. - to skorzystaj z porady nr 3 jaką napisał Buniek, to powinno skutecznie rozwiązać Twój problem, w miarę tanim kosztem.

A jeśli byś się jednak decydował na przerzucanie kabli na tył i umieszczanie batki w kolbie, to możesz np zainwestować wtedy w wymianę kolby na typ SF, do której wejdzie aku. Tylko musisz się zastanowić czy jest sens.

Edited by JarekPN
Posted (edited)

Co do demontażu, to po wykręceniu śrubki i po wciśnięciu delta ringu, dolna szyna lekko wysuwa się ku tyłowi (kolbie) lecz nie chce zejść z obręczy i nie ma szans by ja wyciągnąć, bo z jednej strony trzyma ja delta ring a z drugiej mocowanie muszki. A górna nawet nie drgnie :icon_smile:

Arend - tak kupiłem i powiem ci ze żałuje już zakupu. Ładnie to ona wygląda, ale jest mało poręczna.Już mi się porobiły odciski, jest bardzo głośna, a kolba była sztywna tylko chwile. Szukałem M4 z KWA bo to na forum znalazłem, co jak już musisz M4 mieć to właśnie z KWA, ale nic w zasadzie nie znalazłem sensownego.Szkoda ze prawo konsumenta nie działa jak w innych krajach że mamy 30 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny.

Szkoda że już jestem nią mocno zawiedziony, a przecież jeszcze nic mi się w niej nie zepsuło.

Może będę mieć okazje ja podmienić, wiec co polecacie do ok 700zl, ale żeby miało te 420+ FPS ? no i oczywiście zasięg. Bo fajne repliki to już mam/miałem, fajne wykonanie i celność na wysokim poziomie, ale moc jednak pozostawia niedosyt. Potrzeba mi teraz coś mocniejszego, i mało awaryjnego w tej cenie

Chciałem M4 bo wszędzie tylko same AK i G36

Edited by Darius81
  • 2 weeks later...
Posted

Możesz włożyć baterię do RISów. LiPo w listkach to najlepsza opcja.

Zdejmuje się to tak: stawiasz replikę na kolbie, odciągasz delta ring w kierunku tyłu repliki i z użyciem delikatnej siły (żeby nie powiedzieć na chama) wyciągasz ten dolny RIS do siebie/w kierunku od repliki.

Wybór niestety kiepski, jak już powiedziano. W tej cenie tylko dozbierywać i kupić EA. Albo te KWA CQR-y, one chyba po 900-1000 latają.

• 3 months later...
Posted

Odświeżę, bo może się innym przyda.

Mam tę emkę i pod RISy wchodzi na luzie batka 7,4 1200mah Redox oraz, co ciekawe i polecam, 11,1 850mah Redox(w 3 listkach). Mieści się może trochę ciasno ale śmiga jak należy. Można też oczywiście chować do kolby, lecz opcja z chowaniem batki w RISach daje możliwość zamontowania jakiejś lanserskiej kolby typu CTR. I wygląda wyśmienicie :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...