Darius81 Posted June 5, 2013 Report Posted June 5, 2013 Witam Wyczytałem że jako tako woda nie robi nic strasznego replice, ale nikt nie pisał o wystawieniu repliki na długie działanie wilgoci. Otóż głownie chodzi mi o piwnice. Niestety to jedyne miejsce na nią, ale jeżeli istnieje ryzyko ze coś mooooże się stać, to będę myślał nad innym miejscem. Proszę o odpowiedz na pytanie.Odpowiedzi : weź ją gdzie indziej i po problemie mnie nie ratują . Quote
SirHawk Posted June 5, 2013 Report Posted June 5, 2013 Porysowana stal może Ci pordzewieć. Dla spokoju możesz replikę przed strzelanką potrzymać trochę w suchym i ciepłym miejscu. Quote
Nitro Posted June 5, 2013 Report Posted June 5, 2013 Znajomemu,który po zimowej strzelance zostawił swoją replikę w piwnicy zaśniedziała lufa ^^.Nie polecam trzymania repliki w wilgotnym miejscu przez dłuższy czas. Quote
Vaco Posted June 5, 2013 Report Posted June 5, 2013 Raczej niektóre elementy mogą źle znieść działanie wilgoci i innych zanieczyszczeń zalegających w piwnicy. Na prawdę nie ma możliwości przykładowo włożenia repliki do kartonu i wsunięcia jej pod łóżko, za szafę, pod kanapę, za kanapę, na szafę? Quote
maczo007 Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 W ostateczności zaopatrz się w pochłaniacz wilgoci :icon_idea: Quote
musashi Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Szczególnie w piwnicy się sprawdzi ......... Jeżeli replika jest zakonserwowana np olejkiem sylikonowym można ją wsadzić w worek na śmieci , zawiązać i piwnica jej nie straszna . Quote
poldeck Posted June 7, 2013 Report Posted June 7, 2013 Do replik sie nie używa oleju silikonowego. Nigdzie. Nie ma dla niego zastosowania. Tylko w magazynkach jest jego miejsce. Co może się stać prawidłowo nasmarowanej i wyserwisowanej replice? -lufa może zaśniedzieć -aluminiowe elementy pokryją się tlenkami (taki szary syf) -komutator w silniku może ciut zasniedzieć ale to pikuś bo sie przetrze pierwszym ruchem silnika -stalowe częsci mogą zardzewieć, Faktycznie weź tę replikę z piwnicy bo nic dobrego jej tam nie spotka ;-) . Quote
Recommended Posts