Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 6 months later...
  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie widziałem nigdy takiego chwytu- zdaje się, że są albo takie z jedną szyną na dole, albo drewniane.

A jest możliwość modyfikacji chwytu ris przeznaczonego do AKs74u tak żeby pasował do BETY ?

Posted

Chwyty RIS do AKSU, nie dość że musiałbyś ściągać ze wschodu, to są robione pod VFC/Boyi, więc ciężko z dopasowaniem pod JG. No i pomijając istotny fakt, że Beta ma jednak inną budowę frontu niż AKSU.

Więc chyba najlepiej wyjdziesz samemu przerabiając swój chwyt, dokręcając szyny z boku.

• 2 years later...
Posted (edited)

Temat bardzo stary ale niestety jedyny o tuningu Bety, mam pytanie jaki akumulator da rade tam wcisność bo słyszałem że nie da zwykłych bo to jest kopia TM

Edited by Dukov
  • 9 months later...
Posted (edited)

Witam! temat tworzony dzięki znajomemu ;]

Ów znajomy posiada AK47 Beta S. od firmy ASG

ma do wydania 350zł na tuning... co byście poradzili kupić? (oprócz baterii gdyż ma świeżo kupione 9,6V i 7,4V)

Czekam na konkretne propozycje

Konieczne są:

-Łożyska 6mm (mamy akurat 2 szkielety z wejściem na 6mm)

-Silnik

-Kostka stykowa (stara już trzyma się "na ślinę" ;])

-inne części które polecicie :icon_biggrin:

Chodzi o to aby jednak Było widać to podwyższenie ROF'u ;]

Czekam na propozycje i pozdrawiam ;]

CHODZI O TUNING SAMEGO GB!

Połączyłem

S1

Edited by Snipernr1
Posted

Proponuję silnik UT Elementa, tłok ze wszystkimi zębami stalowymi SHS, zębatki 13:1 SHS.

Kostkę stykową podreperuj i kup za to mosfet jakiś najprostszy bez zbędnych fanaberii typu AB itp. A łożyska ślizgowe ze stali, jakiego producenta to akurat nie powiem bo korzystałem jak na razie tylko ze stokowych z cymy i dają radę, kulowym nie wróżę długiej współpracy w tym rozmiarze bo tylko raz próbowałem z kulowymi 6mm od DF i działały uwaga... 20 próbnych strzałów w moim AK.

Posted

Proponuję silnik UT Elementa, tłok ze wszystkimi zębami stalowymi SHS, zębatki 13:1 SHS.

Kostkę stykową podreperuj i kup za to mosfet jakiś najprostszy bez zbędnych fanaberii typu AB itp. A łożyska ślizgowe ze stali, jakiego producenta to akurat nie powiem bo korzystałem jak na razie tylko ze stokowych z cymy i dają radę, kulowym nie wróżę długiej współpracy w tym rozmiarze bo tylko raz próbowałem z kulowymi 6mm od DF i działały uwaga... 20 próbnych strzałów w moim AK.

Nie da rady naprawić kostki, a mosfetu kumpel nie chce :( więc dawaj dalej...

hm... przeglądałem i co powiecie na to:

zęby:

http://azteko.pl/shs-zestaw-stalowych-zebatek-131-super-high-speed-p-1813.html

Silnik:

http://azteko.pl/silnik-tornado-f2-high-speed-krotki-p-5048.html

Łożyska:

http://azteko.pl/shs-lozyska-slizgowe-6mm-p-2580.html

Oraz wtyki typu T i kabelki z modelarskiego? (za nie ~25zł)

(kostka już wybrana... fundusz schodzi do 310zł)

jest jakiś słaby element oprócz tych które będą wymieniane?

Posted

W tej kwocie dobry będzie polecany i jakby nie było sprawdzony SHS z 14 metal-zębami.Ale to powinieneś już wiedzieć bo tematy są na forum o tłokach :icon_smile:

Jeśli zgadzasz się na tłok to wybór jest jasny.. Chodzi mi tylko czy wymiana tłoka będzie najlepszym wyborem z części które pozostały.

Jeśli nie to co zamiast!? :D

Posted

Ja repliki nie będę rozbierał :) więc nie wiem co jest pilniejsze do wymiany ..

Nie napisałeś na jakiej sprężynie to ma latać jak nie za mocnej to tłok jak nie nosi śladów zużycia to zostawić -dopiero jak padnie wymienić.

Jak rozkręcisz GB to będziesz miął wiedzę czy jest część która wymaga wymiany .