Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Chciałbym zadać pytanie o "M56 A Replika shotguna Benelli M3" podaje link:

http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-422-M56-A-Replika-shotguna-Benelli-M3.html#projector_components_hidding

Czy nadaje się on na QCB bo czytałem od internetowych mędrców, że mimo 320 fps jest zbyt silny i mógłby zrobić komuś krzywdę. Jeśli naprawdę się nie nadaje to możecie podać inny długi shotgun w cenie do 500 zł.

Z góry dziękuje.

Guest dante44
Posted

Nadal ludzie się łapią na tych oszustów :(

W dziale dla zielonych powinno być podczepione ostrzeżenie o niezaufanych kontrahentach.

Posted

Tu chyba chodzi o mój gust. Od czasów CS'a kochałem pompki i mocne strzelby, a karabinki jakoś mi nie podchodziły. To będzie moja pierwsza replika, wcześniej co prawda grałem na "arenach" asg i w paintball, ale zawsze wypożyczonym sprzętem bo u mnie w domu panuje zasada "żadnej broni" (mam młodszego brata), ale wyjeżdżam na studia do Wrocka i chciałbym zacząć przygodę z ASG na powaznie :]

Posted

Tu chyba chodzi o mój gust. Od czasów CS'a kochałem pompki i mocne strzelby, a karabinki jakoś mi nie podchodziły. To będzie moja pierwsza replika, wcześniej co prawda grałem na "arenach" asg i w paintball, ale zawsze wypożyczonym sprzętem bo u mnie w domu panuje zasada "żadnej broni" (mam młodszego brata), ale wyjeżdżam na studia do Wrocka i chciałbym zacząć przygodę z ASG na powaznie :]

Jakbyś jednak studia zmienił na jakieś w łodzi :D to wiesz... daj cynk ;]

ja na twoim miejscu brałbym:

http://gunfire.pl/product-pol-1152194981-Replika-strzelby-M56DL.html

lub

http://gunfire.pl/product-pol-1152197414-Replika-strzelby-Franchi-SAS-12-3-burst.html

lub

http://gunfire.pl/product-pol-1152191678-Replika-strzelby-M56A.html

i będziesz kosiarką do CQB ;]

Kulki oczywiście G&G...

Posted

Ten SASik ciekawy i w sumie nie drogi. Jeszcze będę szukał krótkiej broni i ubioru na ASG(kamizelka, maska itp.), wiec pewnie będę jeszcze nieraz tu zaglądał z zapytaniem :]

No niestety mimo, że do Łodzi mam najbliżej to już mnie skusił UP Wrocław Ekonomia :D

Posted

Ten SASik ciekawy i w sumie nie drogi. Jeszcze będę szukał krótkiej broni i ubioru na ASG(kamizelka, maska itp.), wiec pewnie będę jeszcze nieraz tu zaglądał z zapytaniem :]

No niestety mimo, że do Łodzi mam najbliżej to już mnie skusił UP Wrocław Ekonomia :icon_biggrin:

Jakby co, służę pomocą na PW :D

co do "sasika" nie wiem jak stoi z wytrzymałością ale strzela na 4/4+ jeśli chodzi i pompki

Posted
Od czasów CS'a kochałem pompki i mocne strzelby

ASG to nie CS ;) Ogień ciągły w tej zabawie to w tej chwili niestety podstawa od czasu, gdy większość używa hi capów i zasypuje cię kulkami nie przejmując się faktem, że może skończyć im się amunicja. Strzelba daje dużo fanu, ale gdy walczysz ze znajomymi, którzy lubią zachować odrobinę realizmu w kwestii magazynków. Normalne strzelanki to zwykle młócka z hi capami w roli głównej.

Posted

Ta strzelba to sama RADOCHA. Acz jak każdą konstrukcją o niskiej szybkostrzelności trzeba się nauczyć posługiwać. Pamiętam jak dwu moich kumpli trzymało ze strzelbami piętro i klatkę schodową do momentu wyczerpania amunici przed paroma zaciętymi panami z aegami.

Posted

Myśl szybciej;D bo zbraknie;D. Ile shelsów dorzucają do repliki. Jak trzy to jeden zestaw wystarczy, jak jeden to pomyśl o dokupieniu dwóch zestawów. Ja mam w ładownicach 5+1 w replice i czasami braknie. A strzelam oszczędnie. Więc jak to twoja podstawowa replika będzie to się lepiej zaopatrzyć w jakiś zapas