Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

a może jakieś inne?

ogólnie sytuacja wygląda tak: kupiłem kulki G&G 0.25g, ale... niestety jest jakieś ,,ale"

na paczkach małych (1.tyś) zauważyłem ze jest pewna mała naklejka, gdy ja zdrapałem okazało się ze na oryginalnym opakowaniu widnieje ,,0.2g" a na naklejce 0.25g :icon_eek2: !! http://zapodaj.net/8623a38b12bd8.jpg.html

więc zastanawiam się o co chodzi? czy ktoś miał podobną sytuacje?

zamówienie było składane na zbrojownia.com.pl

no i w końcu nie wiem czy strzelałem z 0.25g czy 0.2g :/

Polecicie jakieś jakościowo dobre kulki godny zamiennik g&g w podobnej cenie?

pozdrawim

Posted

Nie wiem jak G&G ale Rocketsy swego czasu na opakowaniach miały nalepki (może od zawsze tak jest). Teraz G&G zmieniło opakowanie, może mają nadmiar tych starych?

Posted

Czytając temat postanowiłem odkleić naklejkę ze swojej paczki (również paczka 1000szt. 0.25). Na naklejce widnieje 0,25g, a pod nią 0,2g. Kulki jednak latają jak 0,25, bo 0,2 łatwo wiatr znosi.

Pozdrawiam

Kocur ;)

Posted

Oszczędności.

Koszt zmiany foli opakowaniowej (zamawiania kilku róznych) lub ręcznego zaznaczania wagi kulek jest dużo wiekszy niż naklejka. (oczywiście jeśli naklejka jest naklejana w sposób automatyczny juz przy pakowaniu)

• 1 year later...
Posted

Oszczędność oszczędnościami... Ale interesuje mnie pewna rzecz. Strzelałem wiele razy z G&G i świetnie latały nic się nie działo. Aż pewnego dnia przyszła paczka z Azteko z tymi kulkami(strzelałem wcześniej) czy wam też kulki po trafieniu w przeciwnika farbują trochę mocniej na biało strój? Wcześniej nie spotkałem się z Tym lub poprostu nie zauważyłem. Ktoś może to jakoś wytłumaczyć?

Posted

Uważajcie z tymi 0,43 kulkami by potem nie musieć czyścić acetonem lufy. Na tych które do mnie doszły jest jakaś farba - czuć je farbą i zmazuje się z nich farba. Przetrzyjcie o czarną koszulkę, zostaje biały ślad... Do lufy nie próbuję ich nawet wkładać.

Wygląda na to, że nie tylko w Twoich kulkach występuje podobny problem. Osobiście jeszcze się z tym nie spotkałem.

Posted

A więc tak. Sprawdziłem trochę kulki G&G. Jedna paczka 0.25 druga 0.28. Większy problem występuje na 0.25. Większość kulek po trafieniu zostawiała białe ślady (widoczne w słońcu na zielonej plamie na dpm) tak samo przy pocieraniu o czarną koszulkę. Kulki 0.28 wyszły lepiej z tych 2 paczek co posiadałem. Koszulkę zabarwiły (o wiele mniej niż 0.25) 2 z 10 losowo wybranych. Po strzałach w mundur dpm wyszły tak samo lepiej. Nie zostawia śladów tak widocznych jak 0.25, a jeśli już to można je łatwo zetrzeć, a jest to trudne przy 0.25.

Posted (edited)

@Powała to na pewno farba. Pył na pewno nie, ponieważ każdą kulkę którą testowałem na koszulce dokładnie obejrzałem i wrzuciłem na chwilę do wody i w papierowym ręczniku wysuszyłem dla pewności :icon_wink:.

Miejmy nadzieję, że tylko ja dostałem taką paczkę :D.

Edited by Puloman
Posted

Moje 0,25g właśnie się skończyły, w worku lata jeszcze jakieś ~200szt. Akurat te które mam są idealne. Białe, idealnie okrągłe, błyszczące i śliskie po polerowaniu. Jak perły :icon_biggrin:

Posted (edited)

Jeśli to stanie się regułą, trzeba będzie "przestawić" się na 5,95. Dostałem w gratisie małą paczkę do przetestowania, moim zdaniem są OK, latają jak dotychczas G&G.

Są też ciut tańsze i co najważniejsze dostępne.

Edited by Powała
Posted

Jedyne co tam żrące to kwas fosforowy. Z plastikiem nie powinien reagować. Chociaż ja nie wiem co z tymi kulkami nie tak, ja mam .20 .25 .28 i wszystkie są ok, jak pisałem poprzednio ;) Te brudzące kulkensy to skąd w końcu?

Posted

Brudzące kulasy z azteko.pl. Otworzyłem kolejną paczkę 0.25g i już jestem zadowolony :D. Są takie jak zwykle czyli wyśmienite. Widocznie trafiłem na dwie złe paczki ;).