Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Sprawdz czy przy złączkach dobrze się zaciskają, i czy wtyczka do bateri nie jest poprzypalana lub zagięta jeżeli to wszytsko jest ok leć dalej, czy sprawny jest silnik? czy bateri szlak nie trafił?

Posted (edited)

Kupiłem takie sam i wiem w czym tkwił problem. Jak widzisz, te dwie miedziane blaszki pozaginane nie stykają się. Musisz ze starej kostki wyciągnąć taki kwadratowy przewodnik(Okablowania, a raczej firma źle to przemyślała i zrobiła to jakby pod v2 anie v3 czyli że płytka selektora ma elementy przewodzace i je zwiera).

Edited by maop
Posted

Tak jak maop pisze kostka styków jest przystosowana do płytki selektora z miedzianą blaszką. Chińczycy ich nie stosują.

Załóż okablowanie i zlutuj dwie blaszki, które będzie widać z zewnątrz gearboxa. Ewentualnie możesz wstawić kostkę ze starego okablowania.

Posted (edited)

Pojawil sie nowy klopot, zlozylem gb, zlutowalem styki, ale po nacisnieciu spustu, grzeje sie tylko silnik i wydobywa sie dzwiek jakby cos chcialo ruszyc, po czym ustepuje :icon_neutral2:

Edit:

Podlaczajac stare kable do silnika i baterii, wszystko dziala jak nalezy, czyzbym cos zle polutowal?

Edited by Tajwan
Posted

coś źle zlutowałeś (na opak) i silnik najprawdopodobniej kręci się w 2 stronę albo chce tyle że nie może, zamień kabelki na silniku i powinno być ok

Posted

Mam pewne pytanie, otoz kupilem glowice cylindra shs (typ krotki) oraz dysze uszczelniona shs (rowniez krotka) i po zlozeniu, dysza wystaje za daleko w komorze hu, przez co karabin nie strzela, w czym moze byc problem? Porownywalem ta dysze ze stockowa i byla okolo 1mm dluzsza od starej. Dodam, ze ta nowa na pewno jest bardziej wysunieta od poprzedniej niz ten ~1mm.