Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki King Arms g36 zacinki, problemy.

Recommended Posts

Posted

Witam. Od jakiegoś czasu posiadam takie magi : http://gunfire.pl/product-pol-1152193516-Magazynek-G36-95RDS.html na kulkach G&G i tak i tak mam zacinki. Prysnąłem olejem silikonowym ( K2 perfect ale nie wiem czy to ma większe znaczenie). Mag jest niby na 95 choć u mnie po nasmarowaniu i dobrych kulkach nawet 50 nie wchodzi. Strasznie ciężko wchodzą tak jakby sprężyna po prostu wiecej nie tolerowała a i tak nawet nie ma 3/4 magazynka załadowanego. Zacinki co chwile. Nie wiem co z tym zrobić. Nie wiem jak zbytnio je rozłożyć. Zauważyłem tylko jakieś 'kółko' na górze i próbowałem potraktować to śrubokrętem i nic nie dało. A nie chce nic na siłę brać. Może ktoś mi coś podpowiedzieć ?

Posted

Sprawdź czy to pomoże.

Te magi które są pokazane to hi-capy stockowe. A kingarms'y są midy i nie mają żadnej śrubki na dole. Ma ktoś filmik jak to cholerstwo rozłożyć?
Posted

Magi kingarmsa do giety są, z tego co kojarzę, nierozbieralne. Jedyne co mógłbyś zrobić to wyciągnąć to kółko trzymające sprężynę (powinno się dać wykręcić, jak nie to tylko siłą ale potem mogą problemy z poskładaniem tego) i wtedy wyjąć sprężynę i zobaczyć czy wszystko z nią ok.

Posted

Magi kingarmsa do giety są, z tego co kojarzę, nierozbieralne. Jedyne co mógłbyś zrobić to wyciągnąć to kółko trzymające sprężynę (powinno się dać wykręcić, jak nie to tylko siłą ale potem mogą problemy z poskładaniem tego) i wtedy wyjąć sprężynę i zobaczyć czy wszystko z nią ok.

Pomogło. Niektóre zwoje sprężyny były zahaczone o siebie. Prysnąłem jeszcze raz silikonem, złożyłem i ładnie działają. Dzięki za pomoc :icon_wink: