Foxtrot29 Posted May 21, 2013 Report Posted May 21, 2013 Witajcie Mam pytanie, mianowicie poszukuję komory do customowej M4, składanej myślę na najlepszych częściach, i mam problem z wyborem komory Hop-Up Modele które biorę pod uwagę to: SYSTEMA Prometheus King Arms Modify Chciałbym najlepiej działającą i najszczelniejszą komorę, jednak słyszałem na przykład o przypadku wady w komorze Prometheusa przez którą odłamał się jej kawałek (Poldeck pisał bodajże o tym), a że jest makabrycznie droga to raczej skreśliłbym ją z listy. Dalej SYSTEMA, słyszałem w sumie mało, ale tylko dobre rzeczy, jednakże również cena jest o połowę większa niż pozostałe 2... King Arms - podobno najlepsza komora na rynku, tak mawiają, nie słyszałem złych głosów oprócz takich ze w G&P było fe (z powodu grubej ściany czołowej GB i niemumiejętności serwisantów niektórych) i Modify - o tej nie słyszałem w sumie nic, kiedyś czytałem jakąś zagraniczną recenzję że komora jest mega, lepsza niż KA, znikają problemy z magami i podawaniem a szczelność jest nie z tej ziemi Czy ktoś (ktokolwiek) ma tą komorę i mógłby się o niej wypowiedzieć? Nie ukrywam, chyba do Modifajca ciągnie mnie najbardziej (chora ilość uszczelek ^^), ale to KA też mocno mi chodzi po głowie.... Czy moglibyście coś doradzić? P.S. Tu jest set w jakim taka komora miałaby działać KWA 2GX body i front G&P Bore-Up Modify gumka HU Systema Lufa Prometheus Quote
Nath Posted May 21, 2013 Report Posted May 21, 2013 Ja mam komorę KA+czarną systemę+lufkę promyka+szkielet guardera-całość gra wspaniale, szczelność jest wzorowa, komora jest bardzo czuła na regulację, czasem wystarczy dosłownie o minimetr przesunąć pokrętło, żeby zmienić tor lotu kulasa. Przez krótki czas miałem zestaw komora promyka+lufa promyka+czarna systema+szkielet guardera i to była po prostu po-e-zja. Na chrono i w polu wyniki były lepsze niż na pierwotnym konfigu (mierzone z taśmą), bardzo żałuję że musiałem oddać :(. O problemach z komorą promyka nie słyszałem, kolega tyra ją czwarty rok i dalej zero problemu. O komorach Systemy i Modify nie słyszałem nic, więc nie pomogę. Quote
Rogaś Posted May 22, 2013 Report Posted May 22, 2013 Ja mam komorę KA+czarną systemę+lufkę promyka+szkielet guardera-całość gra wspaniale, szczelność jest wzorowa, komora jest bardzo czuła na regulację, czasem wystarczy dosłownie o minimetr przesunąć pokrętło, żeby zmienić tor lotu kulasa. Zmień dystanser na miększy od tego co masz teraz. U mnie jest KA z niebieską gumką MB, dystanser z białego Guardera i komora mi kręci jak powinna. Bez żadnych "minimetrowych" nastawach. Elementowa komora czerwona :icon_smile: Najgorszemu wrogowi bym jej nie polecił :D Quote
Nath Posted May 22, 2013 Report Posted May 22, 2013 No właśnie, czerwona komora elementa to jest dość specyficzna rzecz-jedni krzyczą, że to jest cud (bo to kopia promyka, ale z plastiku), inni mówią, że to syf z malarią. Ja miałem w rękach i ilość nadlewek była tak masakryczna, że nie odważyłem się tego zakładać. Quote
Foxtrot29 Posted May 22, 2013 Author Report Posted May 22, 2013 Nie bojcie sie, nie mam zamiaru :P Quote
Recommended Posts