Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Ostatnio moje buty wylądowały trzeci raz u szewca i stwierdziłem że czas najwyższy na coś nowego. Trochę przeglądałem za obuwiem taktycznym w cenie około 250 - 300zł. Wiadomo w tej cenie nie kupi się prawdziwych butów taktycznych ale lesze to niż takie stare i "rozchodzone". Trafiłem na StarForce ThunderStorm'y.

http://allegro.pl/buty-wojskowe-taktyczne-starforce-thunderstorm-43-i3230976013.html

Cena się mieści w budżecie, fajnie wyglądają, 2 lata gwarancji. Zastanawiam się nad nimi ale nie znam się na obuwiu jakoś specjalnie i tu moja prośba: Co możecie mi o nich powiedzieć ? Warte uwagi ? Na co zwrócić szczególną uwagę ?

Dziękuje i pozdrawiam Adam.

Edited by Dzika Kura
Posted

Adamie znajomi używają starfoców w wojsku na etatach kierowców bo dobrze czuć sprzęgło. Po roku w asg but wygląda jak desant katowany przez 5 lat. No dupy nie urywa ;) Tj pseudo skóra popękana i podeszwa starta. Ja bym dołożył do interesu tak do 350 i zapolował na allegro na Lowa Desert albo Meindl Desert. Sam mam Lowa i z całego serducha polecam. Pozdrawiam!!!

Posted

No powiem szczerze że te Lowy są fajne a zwłaszcza model ZEPHYR i widać że są solidne jak ich cena ;) Troche zależało by mi na tym aby były w kolorze czarnym ponieważ moim zdaniem lepiej pasują do wz.93. Też jestem zdania że lepiej dołożyć i mieć na te pare ładnych lat. Ale widziałem na zdjęciach wersje czarną tych butów i powiem szczerze że się chyba zakochałem ;) Tak czy inaczej jedną z opcji jest oszczędzanie na nie ;D albo 2 opcja: może jakieś jeszcze propozycje ?

Dzięki za zainteresowanie się tematem, doceniam, pozdrawiam.

Posted

@snajperswd11 Chciałbym mieć jakieś jedne porządne buty na cały rok, nie stać mnie na 2 pary kontraktów ;/ a szkoda.

@HellMaker666 Z zephyry raczej zrezygnuje bo to jednak za drogie dla mnie, fajnie jakby kiedyś było mnie na nie stać ;D

Nadal mile widziane jakieś nowe propozycje par butów bo jednak te które uważałem jako dobre nie są jakoś wytrzymałe jak sie okazało.

Posted

@Wukasz Całe życie człowiek uczy się ---> ja cały czas sądziłem że wystarczy 1 para dobrych butów a jak zimno zimą to grubsze skarpety ;D Fajnie, dowiedziałem się czegoś nowego ;) To w takim razie lekka zmiana planów, to jakie buty polecacie na lato a jakie na zimę ?

Posted

Powiem tak. Na lato Lowa Desert/Meindl Desert na zimę Wojas z membraną MON 928/ew kupczaki org, lub jakieś amerykańskie z gore np Batesy. Wydasz ok 600zł na kontrakty(letnie + zimowe). Ale masz wygodę,komfort,gwarancje solidnego buta na długie lata. Co jak co ale kiedyś się nauczyłem że na butach niema co oszczędzać!!! Do tego skarpetki porządne i chodzić i się cieszyć i śmiać z ludzi którzy chodzą w czymś co wymieniają co sezon albo częściej a płacą za to drożej niż za kontrakty :icon_twisted: Przykład: BATES 2348 :maniak_jezyk2: Dajesz pół kafla i co... i jesteś Panie w d...e bo się rozpadną po sezonie. Bo robione w CHINACH i ze słabych jakościowo materiałów. Co jak co ale jak armia zamawia buty to muszą być nie do zajechania przez co najmniej 2 lata ciężkiego terenu. Jak ambitny żołnierz zajedzie to ma uznanie u szefa mundurówki :icon_lol:

Posted

Spoko :) Cieszę się że kolejny komu coś doradzam kupi dobry sprzęt i będzie się cieszył niż ten co kupi w ciemno i się przejedzie. Pozdrawiam i życzę udanych łowów butów na allegro i innych stronach:)