Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, mam dość nietypowy problem z moim BARem-10. Otóż siedzi w nim guarderowska m170-tka. Ja jestem średniej budowy, ale naciąganie tej sprężyny (biorąc pod uwagę jak długą drogę musi pokonać zanim się zaczepi) to dla mnie niezła próba siły (nie zawsze się udaje, a kiedy już zacznę naciągać to kulka zostaje wprowadzona do komory i nie ma odwrotu, albo załadują się dwie i będzie problem). Chciałbym się dowiedzieć jakiego orientacyjnie spadku w fpsach mogę się spodziewać przy downgrade do m150 (czy dokładnie ze 170m/s do 150m/s?) i czy będzie na tyle łatwiej naciągać ją, żeby czuć było różnicę.

pozdro :icon_wink:

Edited by Jump
Posted

Zanim cokolwiek rozbierzesz, zrób mały eksperyment - dociśnij kolbę do ramienia, złap rączkę tuż przy samym cylindrze, kciukiem obejmując od drugiej strony. Następnie jednym płynnym ruchem, zwiększając stopniowo siłę, przeładuj replikę.

I jak, łatwiej poszło?

Posted

Szczerze mówiąc, na razie zabawka jest w częściach, bo to nie jedyny mój problem, ale jak tylko z powrotem złożę karabin to obiecuję spróbować :) W razie gdyby jednak to przewyższało moje siły, mógłbym prosić o odpowiedź :)?