Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciałbym zaczerpnąć wiedzy jak naprawić taką usterkę w moim HK GBB . Otóż przy załadowaniu magazynka kulkami i gazem ( kapsuła co2), włożeniu go do gniazda magazynka i przeładowaniu to czasami wystrzeli jedną kulkę, czasami wgl. Zamek oczywiście pracuje ale kulki nie lecą. Mogę tak strzelać aż do wystrzelania całego gazu, a kulki wysypią się z lufy po skierowaniu jej w doł.

O co chodzi ?

Chciałbym,żeby ktoś kto się zna zdiagnozował mi problem to może obędzie się bez serwisu, bo na serwisie gbb narazie jestem zielony.

Z góry dzięki za rzetelne odpowiedzi.

Pozdrawiam

O'J

Posted

po załadowaniu magazynka 15 kulkami, oddałem 2 strzały i reszta pusta. kulki ponownie wyleciały przez lufę i kilka zostało w magazynku.

Ten cycek po napięciu sprężyny kulkami jest luźny, a po ich wyjęciu sprężyna działa.

Posted

ktoś jakiś pomysł ?

Od razu mówie że nie znam sie na closed bolt i to co napisze może być straszną głupotą... no ale.

Sprawdź czy coś odpowiadające za dopychanie kulek do gumki hop up działa prawidłowo, znaczy czy dobrze z tą gumką się zawsze styka i czy się nie klinuje. Proponuje sprawdzić jak to wygląda po załadowaniu, gdy jeszcze kulki są podawane zaglądnąć od dołu jak to wygląda, oddać te pare strzałów na zaklinowanym i ponownie zobaczyć jak to wygląda. Możliwe że w samej tej "rurce" coś się blokuje, tak jak mówiłem na CB sie nie znam wogóle :D