Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Jak w temacie, niby mam instalację ok, lecz gdy napelnie maga propanem i proboje oddać strzał, to jest słaby ruch zamka, ciut lepiej jest gdy odwroce klamke ..do góry nogami.. w butli jest płynny gaz a nie opary (coś Sie chlupie) co może być nie tak??

Posted

Wydaje mi się, że pewne znaczenie może mieć informacja co to za klamka i co to za gaz. Jeśli propan-butan z turystycznej to może być z tego na prawdę niezła zapalniczka, ze strzelaniem ciut gorzej pewnie.

Posted

To masz rozwiązanie. Ciężko o czysty propan. Kumpel mi nabija z 11kg butli z podobno propanem i jest słabszy. Na Ultrair mam 300fps w socomie TM- na tym mam 280. Klamki z BB działają ale kapkę słabiej. Jak by się udało dorwać czysty propan to było by gicior.

Posted

No to Cię "nabił" :D. Ale to jest tylko hipoteza. Może masz klamkę strasznie brudną, może masz klamke uszkodzoną, może cokolwiek. Powinieneś sprawdzić na klamce bez BB- porównać fpsy na gazie ultrair albo jakimś sprawdzonym i na swoim.

Posted (edited)

Nabijając bezpośrednio z butli 11kg do magazynka miewałem podobny problem. Spróbuj przelać gaz w inną, mniejszą butlę i dopiero z niej nabić magazynek. Logika podpowiada mi, że gaz ulega rozprężeniu w wężu a co za tym idzie, nabijasz go tylko w formie gazowej. Inna sprawa, że propan dostępny na rynku to w większości mieszaniny..

Edited by asas
Posted (edited)

Gaz był przetaczany z butli 11kg do małej turystycznej, a z turystycznej do mniejszej.... (Nie zapytajcie dla czego aż tyle przelewania) tylko że butla tak która miała posłużyć za butle do napełniania magow ( bernzomatic +adapter ) zrombal Sie zawór odpowietrzajacy... nabilem butle po gg a właściwie trochę gazu weszło.....tzn płynnego nie oparów...

Klamka Sie suszy po wczorajszym oczyszczeniu( a właściwie myciu) dziś złożę i dam znać, a na gg normalnie działało...

Jedno ale, posiadam 2magi w jednym miałem gg a do drugiego nabilem propan i coś mi się wydaje że normalnie wywalilem Maga kulek na propanie chyba że to było gg i , bo 2 magi miałem nabite.... Z resztą nieważne, zobaczymy jak złożę...

Edited by Pietia888
Posted (edited)

Podczas nabijania turystycznej był odkrecany odpowietrznik i jest w niej gaz płynny... A z turystycznej gdy przebijalem do bernzomatic(wezyk z jednej strony zlaczka do butli turystycznej a z drugiej zaworek dolnego Maga od bocznej) i nabijalem oczywiście spuszczajac gaz lotny aby płyn wszedł.... I coś jakby strzelalem z propanu chyba, gdy z turystycznej pompowalem do butli gg to trochę weszło gazu płynnego i tym nabijalem Maga.....

Sory ze tak byle jak, pisze z telefonu.

Coś mi się widzi zr problemem jest że nabijalem butle po gg , może niewłaściwie ( brak odpowietrznika) a butla bernzomatic nie aktywna chwilowo - pss z zaworka odpowietrzajacego..... Gdy nabijalem butle bernzomatic to ona wyraźnie namarzala, czego nie mogę powiedzieć o butli gg.....

Edited by Pietia888
Posted (edited)

A jak wy nabijacie butle po gg do pełna/połowy ???

Złożyłem klamke i blowbacku bardzo nima, tzn raz strzeli i nie naciognie zamka do końca, a jak odwurce klamke czuć kopniecie, przy normalnym strzale to jest tak jak by gaz miał Sie kończyć w magu....

Edited by Pietia888
Posted

No to wszystko wskazuje na za słaby gaz.

Normalnie :D. Butla na wagę i jedziesz. Do mniej wiecej tylu co w kupnym się nabija i jest spoko. Ale to wszystko kwestia na jaki gaz się trafi bo to co sprzedają jako "propan" to woła o pomstę do nieba. Loteria jak z lufami MB.

Posted

Strzelać strzela, ale nie za dobrze, bo co któryś raz muszę przeladowac aby kulka została podana, a jak odwruce klamke do góry nogami to jest git...

Czyli mam za dużo butanu w propanie tak????

Posted

Panowie, działa, dziś wykonałem stojaczek na butle trystyczna ktury postawiłem wysoko i nasadzilem butle i tankowalem gaz, weszło dosyć sporo i da Sie strzelać, lecz gdy końcówka gazu w magu, co drugi strzał leci kulka bo zamek nie dochodzi do końca... Ale jutro popracuje z poprawnym nabijaniem gazu do Maga bo jakoś mało strzałów jest p 1 nabiciu gazem...