szuja3 Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 Obawiam się, że został uszkodzony u mnie balancer tzn. gdzieś pewnie ścieżki upaliło, bo w trybie ładowania lipo<>chargé z podłączanym balancerem jest dobrze, różnica napięć między pakietami jest 0,02V . Przy wczorajszym rozładowywania o natężeniu 0,2A wszystkie pakiety szły dobrze, ale że trwało to dłuuuugo zmieniłem DC na 0,5A i wtedy Imax zaczął szaleć jeden pakiet 2,46V drugi 3,18V a 3-ci 3,56V. Temat poruszany na kilku stronach poświęconych modelarstwie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/18002-imax-b6-uszkodzony-balancer/ . Pozostaje gwarancja jeszcze, dobrze że mi pakietu nie rozwaliło. Quote
hindus Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 A jesteś pewien, że wtyczka dobrze styka? U mnie się działy takie cyrki właśnie przez wtyk balansera. Quote
samael16 Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 @seger, ale u mnie aku rozładował mosfet a replika miała przerwę zimową, bo na zimę stosuję inna na gb v3. Ot skutki sklerozy. Quote
szuja3 Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 (edited) A jesteś pewien, że wtyczka dobrze styka? U mnie się działy takie cyrki właśnie przez wtyk balansera. Raczej dobrze, wchodzi ciężko. Po naładowaniu lipo<>chargé weszło 1724mah i jest 4,20V na każdym pakiecie :icon_razz2: (na mierniku jest 4,18 na każdym pakiecie). Zadzwonie do SKYRC bo od nich brałem i zobaczymy co powiedzą. Edited June 3, 2013 by szuja3 Quote
szuja3 Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 @edit Dzwoniłem do SKYRC powiedzieli, że raczej uszkodzony balancer tzn. ścieżki tak jak w linku powyżej i będzie naprawa albo wymiana. Quote
Recommended Posts