Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jak obiecałem biszkopt po zchronowaniu wyszło mi 362 fps na stoku (kupiłem tą giete w marcu ubiegłego).Sprężyna po ponad chodzi jak nowa.

Ale jak już czytałeś to wszystko zależy od modelu, chinole to jak loteria w totka, liczy się fart :icon_smile:

Edited by Irnyy
Posted

GnG (0,25g ok 38-39 pln za 4000), Guarder (0,23g i 0,25g) i Madbull (0,25g ok 44 pln za 4000)

Z budżetowych BB to Shoot One ok 28 pln za 1 kg - niby to made in Czech Republik ale jakoś ryżem podjeżdża... grunt, że nie było jeszcze zacięcia na lufie 6,03 i nawet dobrze latają.

Z bardzo budżetowy to P&J, szału nie ma ale dają radę.

UNIKAĆ Rockets GFC - notoryczne zacinki na kilku replikach, fatalny lot kulek

Posted

no i wykupili caly Taiwan(gun.pl)... znacie jeszcze jakis sklep gdzie nabede (giete) JG 608-2 za mniej niz 500zl ?

bo jak narazie znalazlem tylko CytadelaAsg.pl, no opinie na + ale... no boje sie ze jest jakies ale :/

Posted

Moge sie mylic ale H&K to tylko oryginalne oznaczenia producenta ostrego odpowiednika- firmy Heckler & Koch, czyli w tym przypadku tylko ,,lanserski'' dodatek.

Ale tak jak wspomonalem moge sie mylic :)

Posted

Gumkę HU na przeźroczystego guardera lub zieloną G&G i lufę precyzyjną (Guarder,Systema) do tego kulki G&G 0.25 i będzie nieźle ;)

Tylko zastanów się nad tą wersją. Jest bardzo długa. Jest wersja C,CV,K,KV - KV i CV posiadają fajne rozsuwane kolby, sam sobie taką kupiłem do mojej Giety.

Posted

Jak masz tak wielką potrzebę wymiany czegoś, to primo gumka G&G zielonke/przezroczystą GUARDERA + bateria + ładowara

Ja wymieniłem tylko baterie na Li-po 8.4 i śmiga piękniutko od roku (a pojemność najlepiej jak największą)

Po gumki,lufy patrz na ASG Revolution, naprawdę solidny sklep i co najważniejsze przystępne ceny.

Posted

To nie jest dział o tuningu replik tak więc nie licz na jakiekolwiek podpowiedzi w tej kwestii. Wychodzę z założenia ,że jak ktoś jest na tyle odpowiedzialny by strzelać z tuningowanej repliki to powinien być też na tyle samodzielny by samemu wyszukać informacje.

Posted

batka + ładowarka = minimum 300pln a Ja chciałem się w 700 zmieścić. Chciałbym też zwiększyć trochę fps bo 360 troszkę za mało dla mnie.

Baterię kupisz na allegro za 60-70zł + przesyłka, a ładowarkę za 130 chyba (np. imax B6). Ładowarkę możesz kupić z kimś jak masz jakiś team już :icon_wink: 360fps jest ok. Na imprezy z limitem do CQB mogą Cię jeszcze wpuścić, a w lesie też się sprawdzi. Jak coś to wymiana lufy i gumki daje trochę fps.

Posted

360 fps to wystarczająca moc, zwłaszcza na początek. Jeśli replika bedzie dobrze doszczelniona, to kulka będzie lecieć daleko. W Tavorze Aresa mam 350 fps i nie widzę potrzeby posiadania mocniejszej repliki.

Posted

360 fps to wystarczająca moc, zwłaszcza na początek. Jeśli replika bedzie dobrze doszczelniona, to kulka będzie lecieć daleko. W Tavorze Aresa mam 350 fps i nie widzę potrzeby posiadania mocniejszej repliki.

W budynku tak,

W lesie pojawia sie problem, nie tyle z zasiegiem co z czasem dotarcia kulki do celu i przebijalniścią liści i krzeków.