Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
W grę wchodzi TYLKO swd-s, wiec prosze o nie proponowanie A&K czy cos

Bierz od a&k, bo:

Jezu, wstaw sam sobie warna, sam sobie wyedytuj posta (na czerwono) i idź się biczować.

Chyba, że to taki żart miał być... Ale to strasznie nieśmieszny.

Aresowy SWDS jest dostępny w promocji na wgcshopie. Czy przy obecnym kursie dolara warto zakupić- tego już Ci nie powiem, sam musisz zdecydować. Na RWA dużo droższy.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jezu, wstaw sam sobie warna, sam sobie wyedytuj posta (na czerwono) i idź się biczować.

Chyba, że to taki żart miał być... Ale to strasznie nieśmieszny.

Aresowy SWDS jest dostępny w promocji na wgcshopie. Czy przy obecnym kursie dolara warto zakupić- tego już Ci nie powiem, sam musisz zdecydować. Na RWA dużo droższy.

Nie Jezu... jak już to pisz: O boski ;D

Widzisz, umiem czytać ze zrozumieniem i widziałem ten wpis o a&k kilka linijek wyżej. Jest tak, że serwisowałem kilka tych swds z różnych firm, zakładałem konwersje itd. i otwarcie chłopakowi napisałem czym replika od gfc, koera czy tego nieszczęsnego a&k przewyższa aresową (przy okazji, widziałem 2 aresy złamane nad magazynkiem).

Możliwe że kolega uległ ogólnej dobrej opinii o aresie i pochodnych, a to niedobrze. To źle wyprowadzać ludzi z błędu? Jeśli nie odpowiada ci wytłuszczenie zalet swds od konkurenci, to może lepiej wypisać wady aresa?

Nie ma sprawy. Wady swds ares:

- egzotyczna stabilizacja lufy (wymiana gumki hu wymaga rozebrania większej części repliki w mak),

- komora hu dostosowana pod gumki typu vsr (dla wielu nie jest to wada, ale jest częsty ból przy zakupie precki, na szczęście można komorę przerobić),

- nie ma zamiennika komory,

- stockowy hicap jest biedny i trzeszczy, a przez ponad rok od premiery repliki brak było gotowych magazynków mid (od a&k, koera czy gfc nie pasują), są teraz co prawda dostępne midy 78bb, a jakże - kompozytowe, ale cena jest nieadekwatna do jakości,

- suwadło ma bardzo mały uchwyt do naciągania, a w połączeniu z dłuższa kolbą niż w klasycznym swd, naciąganie mocniejszej sprężyny jest mocno niewygodne,

- body, wbrew ogólnemu wrażeniu masywności, jest kruche i potrafi się złamać nad magazynkiem,

- kolba miewa na prawdę spore luzy,

- mosiężna głowica cylindra jest sklejona z cylindrem, wymiana głowicy wymaga wymiany cylindra.

Lepiej?

Posted

Woo Panowie, dzieki :D piszac poprzesni post nie wiedzialem, ze jest swds od a&k bo zwyczajnie ciezko go znalezc. Ostatnio ktos na komisie wystawil ale poszedl od razu. Dzieki chlopaki za informacje! Bez spiny :D