Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Działać powinna dobrze, tylko weź parę spraw pod uwagę przed zmianą:

- magazynki na CO2, z racji ciśnienia, częściej ulegają awariom

- stosowanie gazu o wyższym ciśnieniu zwiększy zużycie części, skracając żywotność repliki

- CO2 nie zawiera olejku silikonowego, dlatego powinieneś zwracać uwagę na odpowiednią konserwację części

- sprawdź czy Twoja replika w ogóle ma możliwość użytkowania CO2, przynajmniej w Colt'ach kapsuły wystają z magazynków (boki) przez co konieczne jest odpowiednie wycięcie na kapsułę w szkielecie

- najlepiej wystosuj zapytanie do sklepu w którym zakupiłeś replikę o to, czy po zmianie na CO2 replika wciąż będzie objęta gwarancją

Pozdrawiam, Asas.

Edited by asas
Posted

Hejka mam tą replikę w wersji na co2 i z tego co się orientuję to żeby replika dobrze działała to trzeba wymienić kilka części na te wytrzymalsze. Bodajże tłok i sprężynę powrotną na silniejszą ale pewien nie jestem. A jeśli chodzi o maga na co2 to spokojnie wejdzie bo wielkość maga na co2 i gg jest taka sama i nie ma problemu. Jedyna różnica to ta że w magach co2 wystaje na dole kawałek i powinno nałożyć plastikową nakładkę. Ale myślę że jak wymienisz kilka części i maga to repliczka będzie działała dobrze i bez problemów.