mateo1234 Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152192513-M9-KJW-FULL-METAL-GGB0304TM-.html Czy po zmianie magazynka na CO2 ta replika bedzie dobrze dzialac? Czy Przejscie z GG na CO2 moze cos uszkodzic albo w jakikolwiek sposob negatywnie wplynac na replike? Quote
asas Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 (edited) Działać powinna dobrze, tylko weź parę spraw pod uwagę przed zmianą: - magazynki na CO2, z racji ciśnienia, częściej ulegają awariom - stosowanie gazu o wyższym ciśnieniu zwiększy zużycie części, skracając żywotność repliki - CO2 nie zawiera olejku silikonowego, dlatego powinieneś zwracać uwagę na odpowiednią konserwację części - sprawdź czy Twoja replika w ogóle ma możliwość użytkowania CO2, przynajmniej w Colt'ach kapsuły wystają z magazynków (boki) przez co konieczne jest odpowiednie wycięcie na kapsułę w szkielecie - najlepiej wystosuj zapytanie do sklepu w którym zakupiłeś replikę o to, czy po zmianie na CO2 replika wciąż będzie objęta gwarancją Pozdrawiam, Asas. Edited May 4, 2013 by asas Quote
Pablo W-ch Posted May 5, 2013 Report Posted May 5, 2013 Hejka mam tą replikę w wersji na co2 i z tego co się orientuję to żeby replika dobrze działała to trzeba wymienić kilka części na te wytrzymalsze. Bodajże tłok i sprężynę powrotną na silniejszą ale pewien nie jestem. A jeśli chodzi o maga na co2 to spokojnie wejdzie bo wielkość maga na co2 i gg jest taka sama i nie ma problemu. Jedyna różnica to ta że w magach co2 wystaje na dole kawałek i powinno nałożyć plastikową nakładkę. Ale myślę że jak wymienisz kilka części i maga to repliczka będzie działała dobrze i bez problemów. Quote
Recommended Posts