Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

1. Lepszy stosunek cena/jakość (Galaxy jest o połowę tańszy).

2. Lżejszy o 1/2 kg a z tego co wiem chcesz go używać między innymi jako broni zapasowej.

Ps

Jest dostępny też u KRAKMANÓW o 8.- zł taniej. :icon_wink:

Edited by Powała
Posted

Jak coś kupować to kupować dobrze...

a czy według was ta replika zasługuje na miano "dobrej"?

Jeszcze jako majsterkowicz chciałbym się zapytać:

Czy części od innych modeli do niej pasują? (jeśli nie to jakie, jeśli tak to jakie?)

czy da się z niej zrobić hi-endową replikę? (w sensie stuningować ją tak aby to było opłacalne?)

Posted

Bo to tandetna replika . Masz dokładnie to za co płacisz.

W cm 028 też można wsadzić zębatki za 500 pln, lufę pdi i inne najnowsze bajery ale nadal zostanie estetyka najpodlejszej cymy.

Posted

Najprawdopodobnie lipo 11.1 by wystarczyło.

Może o tuningu powiem inaczej. Po co tuningować replikę wartą mniej niż średnio-dobra lufa precyzyjna?

Posted

Najprawdopodobnie lipo 11.1 by wystarczyło.

Może o tuningu powiem inaczej. Po co tuningować replikę wartą mniej niż średnio-dobra lufa precyzyjna?

po to bo nie ma innych mp5k :D (no jest jeszcze JG) w tym przedziale cenowym a potrzebuje boczniaka...

czyli jeśli już tak bardzo chciałbym tuningować to tylko cymka?

Posted (edited)

bierz galaxy

"swąd silnika i zgrzyt zębatek..."

ja na stocku JG z liptonem 11,1 mam rof 22bb/s i 350 fps i śmiga :icon_razz:

JG to nie Galaxiak

A jeśli mieli byśmy ustawić jakość bebechów to co by było na którym miejscu? (JG, Galaxiak, Cyma)

@axel

nie wydaje się za mocna prawda? :icon_mrgreen:

Krakmani:

"Prędkość wylotowa pocisku: 330 fps"

Edited by KaXardas
Posted

w tych z końcówkami innymi niż PDW i K są takie wartości (o ile dobrze pamiętam) że jest ~400fps

Zobaczymy jak kasa dopisze...

W pierwszej kolejności będzie cymka, jak nie uda się z cymką to galaxiak.

a jak z tuningiem cymy? opłacalny?

Posted

Mam Cymę i powiem Ci, że moim zdaniem jeśli chcesz mieć dobrą MP5 to bierz Cymę i nie patrz na inne. Tuning jest opłacalny, bebechy są dosyć mocne, wytrzymają duży rof na stockowych częściach i batce 11,1V. Do tego dochodzi bardzo dobry silnik który już w stocku jest na neodymowych magnesach, wytrzyma bardzo dużo. Stalowa łożyskowana prowadnica sprężyny w stocku, nie trzeba wymieniać, tłok i głowica tłoka nie łożyskowane ale dobrej chińskiej jakości - mogą być na początek, cylinder i gł. cylindra to standard i też są w porządku, trzymają szczelność całkiem nieźle, ale można poprawić. Sprężyna to chińskie m120 i na chrono pokazuje ~400FPS, ale skoro mówisz "dla majsterkowicza" to wystarczy, że ją wymienisz na jakieś m90/m100 i masz broń do CQB. Zębatki są bardzo mocne, wytrzymają bardzo dużo i nie trzeba ich wymieniać, jedynie można spodkładkować bo mają lekkie luzy na ośkach. Komora jest szczelna, gumka stockowa to chiński silikon, kręci naprawdę dobrze, lufa to chińska pół-precka, celniejsze to od M4 KWA (porównywałem obydwa stocki). Chcesz mieć dobry karabinek do CQB? Bierz CYMĘ, tuning nie jest drogi a będziesz dużo bardziej zadowolony niż przy Galaxy czy JG.

Posted (edited)

MP5 PDW Cymy na chronowaniu przy zakupie w sklepie (gdzieś w tym roku ale nie pamiętam dokładnie kiedy) wyszło 380 +- uwaga uwaga: 3. Trzeba pochwalić chińczyków bo to bardzo małe odchyły.

Trzeba wymienić gumkę jeżeli chce się strzelać na zimnie (koledze wymiękała), ewentualnie sprężynę jeżeli chcesz do CQB mieć replikę i hulaj dusza piekła nie ma.

BTW: Jeżeli nie masz na CM to może jednak zastanów się czy nie lepiej metalową MP5k od JG niż plastik Galaxy.

Edited by RalphPL
Posted (edited)

Ta plastikowa, czteroletnia Galaxy w tym roku na Bastogne w Piekarach (mrozik -8'C) wytrzymała na baterii NiMh 8,4 1600 mAh kilka godzin intensywnego strzelania, podczas gdy inne markowe AEG-i padały jak muchy.

Osobiście wolę dobrze strzelać za 270.- zł niż dobrze strzelać za 540.- zł. Chyba, że komuś bardziej zależy na "lansie" niż na dobrej zabawie.

Mimo wszystko upieram się, że stosunek cena/jakość/wygląd szereguje te repliki: Galaxy>CM>JG. Ale to mój subiektywny pogląd.

Edited by Powała
Posted

Dobra!

Dziękuję wszystkim za pomoc :D

Zdecydowałem że jeśli do cm041 będzie mi brakować więcej niż 200zł to kupuję Galaxiaka

Temat do zamknięcia, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pytania :]

zapraszam zaś do innego mojego tematu (tym razem chodzi o dwójnóg)