Chcu1995 Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 Witam , zasięg mojego SCARA przed modyfikacjami wynosił około 45-50 m jak nie wiecej około 390fps . Wymieniłem głowice cylindra [podwójnie doszczelniona stalowa] i zateflonowałem , ten cypel od głowicy tez gdzie dysza wchodzi , mam sprezyne m125 dosyc docisniętą , a zasięg po tym powinnien być taki sam bądź nawet lepszy bo zyskałem w teori troche fps . Sprawdzałem gumke hop-upa nowa ultimate , lufa czysta , komora hop-up dobrze szczelna , a zasięg spadł o grube 20-30 m , czasem kulki leca w prawo nawet ciagle [ale dzisiaj duzy wiatr] Macie jakieś pomysły co zrobić zeby to odzyskać te Metry zasięgu? Ja już nie wiem co zrobić . Quote
Sten Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 Jakiej firmy ten SCAR ? Ja mam SCARa - L od Boyi i od razu wymieniłem gumkę stockową na stockową ale od MP5 JG dużo bardziej miękką i już dotartą, efekt - pluje na 4-5m. i nie każdy strzał zostanie oddany a po opuszczeniu lufy kulki wylatują... Teraz zamontowałem w ramach testu gumkę od SRC stockową i jest lepiej ale nadal nie to co być powinno. Spróbuj może podmienić gumkę w ramach testu na inną, nawet na stockową :) Quote
rogal138 Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 Wymieniłem głowice cylindra [podwójnie doszczelniona stalowa] i zateflonowałem , ten cypel od głowicy tez gdzie dysza wchodzi , mam sprezyne m125 dosyc docisniętą Że co proszę ?? Quote
Chcu1995 Posted April 27, 2013 Author Report Posted April 27, 2013 Już naprawiłem , chodziło o gumke która w lufie jakims dziwnym trafem się przewracała i luzowała. Dzieki za odpowiedz. Quote
Recommended Posts