Marine_Jacob Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 Witam, co myślicie o takim kolimatorze: http://gunfire.pl/product-pol-1152200503-Kolimator-1x33-z-szynami-RIS.html wydaje się całkiem ciekawy jak na taką cenę. Czy może lepiej zwykłego EoTech'a? :icon_mrgreen: Quote
chomik_pl Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 Jeśli chodzi o celownik który podaleś to wedlug mnie będzie on sie sprawował tak samo dobrze jak ten: http://allegro.pl/ko...3176731331.html Wygląda nieco inaczej ale zasada działania i przedewszystkim ustawiania jest taka sama. Problem z nimi polega na tym iż są one bardziej podatne na samoczynne przestawienie na skutek upadku lub zahaczenia celownikiem o krzaki. Ja jednak wybrałbym chyba eotecha. Quote
Marine_Jacob Posted April 24, 2013 Author Report Posted April 24, 2013 Właśnie się zastanawiam, ten jest dość mały i poręczny, można też ustawić punkty celownicze o różnych kształtach i kolorach, tylko problem czy znajdę do niego osłonę na szybkę. Quote
chomik_pl Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 Ja oslonkę dorabiałem sam. Można ja zrobić z okularów BHP najtańszych z castoramy. Quote
Marine_Jacob Posted April 25, 2013 Author Report Posted April 25, 2013 Mógłbyś trochę rozwinąć jak ją zrobiłeś, bo rozumiem, że wyciąłeś po prostu kształt z okularów, ale jak z montażem, przykleiłeś ją, czy jakoś inaczej zamontowałeś? Quote
chomik_pl Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 Dokładnie. Wyciąłem kształt taki sam jaki ma soczewka celownika. Wypiłowalem brzegi pilnikiem aby dokładnie wchodziło w metalową obudowę okalającą soczewkę - tak żeby nie bylo żadnych luzów i jedną ściankę tej osłonki posmarowałem SuperGlue. Odrobinka wystarczy tak aby osłonka nie spadła podczas gry. Delikatnie z klejem bo jak zabrudzisz soczewkę celownika to celownik do wywalenia. Chomik staraj się pisać staranniej. Bycie zagramanicą nie jest dla mnie argumentem . Za ortografię masz pałę :icon_smile: Quote
Recommended Posts