Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No przecież napisałem jasno, że mocna batka nie ma wpływu na fpsy, a to, że tłok zostaje tam gdzie mu się żywnie podoba to przez to, że silnik dostaje za dużo powera i robi jeszcze pół obrotu.

Posted

zatem co może być powodem nieszczelności ? uszczelniłem na cacy gumke hop up z komora hop up ....wiec gdzie to powietrze ucieka ?głowica tłoka z cylindrem tez szczelna .....test strzykawki raczej wypadł pomyślnie ;)

Posted

układ tłokowy =przy gwałtownym ruchu tłokiem w cylindrze zatykajac palcem dysze wylotowa nie moge ruszyc czuć sprężynujący opór, lecz gdy powoli przesuwam tłok powietrze ucieka i tłok nie daje żadnego oporu,ostatnio uszczelniałem dkomore hop Up z gumka taśma teflonawa ..i raczej jest szczelnie ....jedyne miejsce które mnie nie pokoi jest to dysza plastikowa z komora hop up ....jak można tą część uszczelnić ?

Posted

Da się, zmień oring na głowicy tłoka. Przesmaruj odpowiednio cylinder i oringa głowicy tłoka. Będzie się uszczelniał przy minimalnym ruchu. Zmień gumkę na taka z grubym kołnierzem np. Madbull niebieski. Zmień dyszę na taką która posiada oring doszczelniający.

• 2 weeks later...
Posted

Ten orion jest do kranu, natomiast oring do repliki niczym nie różni się od oringa do kranu (pomijam bandyckie przebitki na tych do ASG).