Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

założona i przyznaje trzyma bezzarzutowo ....wolno ściskam tłok w cylindrze i nic nie ucieka ,lecz w całościowym teście ,,strzelanie do puszki'' kulkami 0.28g z dystansu 4 cm karabin jednostrzałowo nie jest w stanie przebić puszki (pożadnie ja wgniata) za 2gim strzałem przebija

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tłok i dysza powinny chodzić w gearboxie delikatnie tłok powinien być zatrzymywany dopiero zatkaniu wylotu. Do cylindra i dyszy użyj oleju silikonowego zagęszczonego.

Sprawdź czy wszystko chodzi poprawnie.

Posted

Pamiętaj ze tłok i cylinder to nie wszystko. Wazna jest również szczelność dyszy na głowicy cylindra i tego jak dysza uszczelnia się w komorze hopup. Dopiero szczelność całego okładu zapewnia maksymalne wartości fps przy danej sprężynie.

Posted (edited)

możecie mi polecić jakiś tłok i dyszę do mojej cm.042 ? gdyż chciałem zamówić zestaw mały składający się z kulek dyszy i tłoka (pasującego do stockowego GB cm042 i by głowica tłoka pasowała) ....prosze o pomoc gdyż sie nie znam na tym ,oczywiście by był było wmiare tanie (studencki budżet) ;)

Edited by luzak128
Posted

Dyszę bym polecił tą gdyż daje naprawdę genialną szczelność:

http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Core-dysza-AK-podwojnie-uszczelniona/78

z kolei tłok poleciłbym ten, gdyż działa spokojnie ze sprężyną u mnie m155 elementa na full auto (po dodatkowym odciążeniu przy rofie 21rps), a dodatkowo ma już fabrycznie usunięty przedostatni ząb, także będzie idealny:

http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Core-tlok-z-14-stalowymi-zebami-CNC/82

Posted

Na stronie Airsoftarmory.pl są bardzo dobre ceny, sklep jest sprawdzony fachowa obsługa, dobre produkty, wydałem już tam spore sumy pieniędzy (ascu, komora ascu, tłok modify, zębatki DSG, chrono xcortecha i wiele innych rzeczy) także z czystym sumieniem polecam sklep moim zdaniem zasługuje na ocene 10/10pkt, a poza tym jest teraz promocja dla nowych klientów 5% zniżki także tym bardziej warto. Z kulek poleciłbym ci G&G i Blaster Devile (kupuje je także w tym sklepie), są bardzo dobrej jakości ale raczej powiedziałbym, że najwyższej bo używam ich z lufami PDI 6.01 oraz prometheus 6.03 (nigdy na nich nie miałem zacinki, a na innych czyli guarderach, madbullach i wielu firmowych zacinki się zdarzały).

Posted (edited)

Dobra tania alternatywa do dysze SHS. Koszt około 15zł a szczelność wyśmienita. A tłoki SHS też nie są drogie bo około 25zł. Noo taniej się nie da.

Edited by gloomer
Posted

możecie mi polecić w tym sklepie dysze i gumke hop up które by do siebie idealnie pasowały ? oczywiście w studenckim budżecie ;))

a tłok SHS będzie pasował z stockowa głowica tłoka ?? jak sie demontuje taką głowice ?