48pl Posted April 23, 2013 Report Posted April 23, 2013 Hej, poszukuję malutki pin do chwytu u AUGa. Swój zgubiłem podczas akcji i teraz dolna szyna (posiadam AUGa High Cycle od Marui) niemiłosiernie się rusza. Moje pytanie brzmi - gdzie mogę nabyć ten pin / jeśli nie można go nabyć osobno to przy jakiej części jest on sprzedawany (możliwe, że wraz z dedykowanymi uchwytami przednimi do AUGa) / czym można go zastąpić (i gdzie tego szukać)? Taka drobnostka, ale strasznie wnerwiająca. Dodam zdjęcie jeszcze bardziej wyjaśniające, o który pin się rozchodzi: Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote
samael16 Posted April 23, 2013 Report Posted April 23, 2013 Zmierz średnicę otworu na pin suwmiarką i kup zwykłą śrubę w miejsce tego pina, jak dobrze pamiętam w ten sposób rozwiązałem kłopot w swoim aug dawno temu. Quote
48pl Posted April 23, 2013 Author Report Posted April 23, 2013 Dzięki za poradę, ale w chwili obecnej nie mam go przy sobie (jest jakieś 400km ode mnie). Jeśli jesteś pewny że coś takiego przejdzie i nie będzie żadnych alternatyw to pewnie tak zrobię. Niemniej mam jeszcze pytanie dotyczące kupna, orientujesz się (lub może kto inny) czy ta część nie jest sprzedawana z uchwytem do AUGa? Quote
samael16 Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 Nie widziałem aby ten pin był sprzedawany z chwytem więc pozostaje jedynie dorobić u tokarza taki pręt z wyżłobienie w środku na sprężynę lub wsadzić tam śrubę. Quote
mk8539020 Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 kupić kilka nitów o odpowiedniej długości[lub dłuższe] i różnej grubości dobrać odpowiedniej grubości mając auga w rękach długość przyciąć piłka do metalu rowek jeśli potrzebujesz to też piłka do metalu Quote
48pl Posted April 24, 2013 Author Report Posted April 24, 2013 Cholera tyle cierpienia z powodu takiej błahostki. No nic chyba faktycznie bez specjalnej roboty się nie odbędzie. :( Dzięki za poradę. Quote
Recommended Posts