Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

To nie wiem. Wygląda to tak jakby przejściówka była połączona z muszką. Samego nie umiem odkręcić, sprubuję tak jak SirHawk mówi =]

Edit: też jakoś nie idzie =p

Edited by leriander
Posted

Ok, bo nie wiem czy psizemy o tym samym, może to ja źle sprecyzowałem =p Chodzi mi o tę część:

r67ow.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kolega mówi, że na stałe jest. No i tu problem, bo takiego gwintu prawie żadny tłumik nie ma, mają raczej te mniejsze =] No i jeśli isę tego nei da zdjąć, to można gdzieś kupić całą muszkę? Dzięki

• 1 month later...
Posted

Trochę odkopuje, aczkolwiek mam ten sam problem co kolega który zaczął ten wątek. chciałem zamontować w moim AK tłumik, ale nie mogę nigdzie znaleźć żadnego na 24mm gwint, piszecie, że ten 24mm gwint to tylko nakładka, ale nie udaje mi się jej zdjąć. Starałem się kręcić najmocniej jak umiem jednak wiele to nie dało.

Macie jakiś inny pomysł? Tj. jakaś przejściówka czy może ktoś wie gdzie można kupić PBS1 (oprócz silesi) na gwint 24mm.

Posted

chciałem zamontować w moim AK tłumik, ale nie mogę nigdzie znaleźć żadnego na 24mm gwint, piszecie, że ten 24mm gwint to tylko nakładka, ale nie udaje mi się jej zdjąć. [...] ktoś wie gdzie można kupić PBS1 (oprócz silesi) na gwint 24mm.

Ak nie ma przypadkiem gwintu 14mm? (nie bić jak się mylę)

• 1 month later...
Posted (edited)

To ja odkopię troszkę jeszcze =p

@kostek- z tego co ja wiem to gwint jest przyspawany do muszki (albo 1 odlew nie znam się). Tak czy owak to jedna część.

Edited by axelrybaczewski
literówki
Posted (edited)

RK08S ma wykonaną podstawę muszki razem z gwintem. Sama lufa gwintu nie posiada. Gwint to 24mm prawy. Pasują dobre kopie(24mmRH) rosyjskich tłumików.

Edited by 0wn
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Mam to samo w Cymie 40, niby jest od spodu śrubka, odkręciłem ale i tak nie mogę zdjąć przejściówki chociaż kręcę i kręcę. Skoro to jest sklejone mocnym klejem, to jak to odkleić?

Edited by turgal
Posted

Co Wy pierniczycie ? Mam RK - 01 SW Boyia i tak jak mówią koledzy - pod spodem był imbus którego odkręcenie pozwalało wykręcić przejściówkę. Nie chce mi się wierzyć, że w innych modelach jest jakoś inaczej.

• 3 weeks later...
Posted

Okej, to teraz już wiem, że jest to całość, więc zapytam się - może macie pomysł jak to ominąć? Jakiś adapter albo inne coś? Bo szczerze powiedziawszy kupowanie tłumika z Silesi - który nie dość, że kosztuje 200zł, to jeszcze jest z aluminium jest dość słabym pomysłem - ogólnie osoby które go posiadały/dotykały raczej odradzają ten produkt.

• 1 year later...