Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć.

Moja przygoda z ASG zaczęła się niedawno i jestem w tym dość "zielona".

Posiadam taką oto replikę http://gunfire.pl/product-pol-1152194763-Replika-karabinka-szturmowego-AK-933.html

chciałabym nauczyć się bezpiecznie ją rozkładać. Wydaje mi się, że powinnam nieco orientować się w tych sprawach, bo jakby tak (Boże uchowaj ! :D )

coś się stało i musiałabym zajrzeć do środka to wypada mieć o tym pojecie.

Jeśli można to napiszcie gdzie tutaj jest komora HU i GB. Dzięki.

Posted

Komora HU będzie zapewne nad magazynkiem a GB bardziej z tyłu, nad spustem i chwytem pistoletowym.

Tylko, że ja bym się zastanowił czy na pewno warto rozbierać kiedy wszystko działa i nic nie chcesz wymieniać. Jak coś źle złożysz to nie będziesz miała działającej repliki. A jak się zepsuje to wtedy się nauczysz jak rozbierać i składać.

Posted

Masz, tak to wygląda (mniej więcej). Jeśli nie wiesz takich rzeczy to wcale nie rozkręcaj repliki. Lepiej pooglądaj poradniki na YouTube, forach, a najlepiej znajdź w okolicy kogoś kto się na tym zna i mógłby Cię czegoś nauczyć.

Posted

Lepiej jednak się nauczyć od kogoś niż eksperymentować na swoim cudeńku i coś sobie skopać niepotrzebnie.

Ja się nie mogłem opanować i uczyłem się na własnych błędach. Filmików jest dużo ale i tak trzeba wszystko rozkręcić, wyjąć, włożyć i skręcić kilka razy z powodzeniem by dojść do wprawy i poznać w pełni swoją replikę.

Puki nic się nie zepsuło, zostaw replikę na później a puki co, czytaj, oglądaj, to dosyć ciekawy mechanizm mimo wszystko. Warto go poznać.

PS. Podoba mi się takie podejście. Co to za airsoftowiec jak sobie nie umie karabinu naprawić - popierdółka normalnie :P