Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No witam..

Jak to cudo rozebrac? Zdjalem lufe, chwyt pistoletowy, risy.. Zostalo tylko body, rura gazowa i tyle. Lecz nadal nie moge wyciagnc gb. Probowalem wyjac rure gazowa, i nawet ja troche 'odsunalem' od body, lecz w 'oprawce' rury gazowej siedzi rurka przez ktora leca kulki, i jeden jej koniec jest w oprawce rury gazowej, drugi zas w body, jak zrobie to na sile to ta rurke po prostu zdeformuje.. Nie mam pojecia co zrobic..

Mial ktos ten model i wie co dalej? Chodzi mi tylko o wyciagniecie gb, poniewaz pod nim jest srubka ktora trzyma pin ktory zas trzyma chwyt pistoletowy, sek w tym ze ta srubka nie jest wystarczajaco dokrecona i chwyt lata na prawo i lewo..

Pozdrawiam.

Posted

Nie wiem, czy to pomoże, ale w M60 A&K gearbox trzymają 4 śrubki po bokach body. Dodatkowo trzeba zdjąć kolbę, żeby wysunął się trzpień dociskający GB. Nic oprócz tego nie trzeba odkręcać.

Posted

Dzieki za pomoc. Aczkolwiek w modelach ares'a jest zupelnie inazej. Wlasnie udalo mi sie wyjac gb, podokecalem srubki itd. Aby wyjac gb z aresa wystarczy tylko odkrecic 2 srubki jedna z lewej druga z prawej strony body, i gb wychodzi. U mnie problem polegal na tym ze jakis chinczyk nie dokrecil srubek gb i po prostu jedna srubka blokowala wyjscie gb. Body natomiast jest z plastiku i jak je sie mocniej nacisnie to sie wygina, i w ten oto sposob wyjalem gb, podokecalem wszystko i juz jest jak powinno.

W najblizszym czasie postaram sie wrzucic instrukcje rozbioru ze zdjeciami, wiec prosilbym modow o nie zamykanie tego watku :)

Pozdrawiam.

Posted

Po obu stronach body masz dwie śruby imusowe ( oprócz tych które trzymają boxa ) . Odkręcasz tylko te dwie śruby, po czym najłatwiej jest wyciągnąć sprężynę, aby mieć za co złapać ( wkładasz palucha w miejsce prowadnicy ) i po prostu pociągnąć cały gearbox do tyłu ( dość mocno ). Oczywiście wcześniej odłącz kable. To najłatwiejszy gearbox do wyciągnięcia jaki robiłem :)

Powodzenia.

Odpowiedziałeś sobie nim zdążyłem napisać :)