Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Power Gas Pro tech guns (nowa seria)

Recommended Posts

Posted

Ale mówisz o nowej partii tych gazów? Bo z wcześniejszych partii strzelałem i potwierdzam. Pojutrze kupuję butlę nowego gazu, zobaczymy jak wyjdzie w porównaniu ze starym ;)

Posted

aż z ciekawości wezmę na chrono mojego Siga i sprawdzę fpsy na obu partiach. Może Wy testowaliście jakiś starsze, bo mówię o tej, która została wprowadzona w przeciągu ostatnich 2-3 tygodni ;)

W każdym razie nie wierzę, aby sprzedawcy tak jarali się gazem, który jest taki sam jak poprzedni... dlatego sprawdzę i napiszę, co i jak :D

Posted

Powiem tak - więcej fpsów nie stwierdziłem, stwierdziłem za to spadek zasięgu poprzez nadmierne zasyfienie wślizgu, lufy i magazynka silikonem z butli. Gaz ten zamówiłem tydzień temu.

Posted (edited)

Kupiłem ten gaz w bbmaxie w zeszłym tygodniu. Porównując z poprzednimi partiami ten zapowiada się dobrze, jednak dokładne pomiary na chrono wykonam później. Osobiście nie zauważyłem jakiegoś zasyfienia sylikonem.

Edited by Dozer
Posted

Dzisiaj wystrzelalem 2/3 butli z powyzszego linku w mp7 kwa, Za cieplo dzisiaj nie jest a replika spisywala sie bardzo dobrze i narawde daleko bila. Replika miała zalozony tlumik QD "power up"

Posted

ja byłem na chrono z moim Sig Sauerem KJW.

na starym gazie wychodziło jakieś 260 do 270fps i odrzut był taki sobie

na nowym gazie wahało się między 285 a 291, a odrzut był o wiele wiekszy.

M700 KJW na tym samym gazie wyciągnął 520-525fps, gdzie na starym było niewiele ponad 500.

Moim zdaniem różnica jest i to spora :)

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Jak rozpoznać nową wersję od starszej?

Nie wiem, którą wersje mam, kupiłem miesiąc temu. Gaz spisuje się bardzo kiepsko w moim Glock 17 Tokyo Marui.

To samo w Colt WE.

Więcej tego gazu nie kupie. Dużo lepszy jest poczciwy Ultrair

• 3 weeks later...
Posted

A moje klamki jakoś lubią Pro-Techa. Jednak mam wrażenie, że Guarder czy WE działało lepiej, ale tego gazu jest dość sporo i jest tańszy od pozostałych. Mowa o pojemnikach z nadrukowanym "Enhanced Formula", wcześniejszych nie próbowałem.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Strzelałem raz z nowej serii protecha i powiem, że w glocku army był trochę mocniejszy od typowego SRC od krakmana. I przy ładowaniu nie rzygał na boki, w przeciwieństwie do tego ostatniego, jak i WE.