Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Poszukuję idealnego rozwiązania do przenoszenia pistoletu. Z racji używania pasa pt-2 od MM Lubliniec nosiłem kaburę IMI Defense z adapterem molle. Jednak ze względu na bardzo dziwne palsy, adapter lubił sam odczepiać się do pasa. Z racji używania pasa, zwykły montaż do pasa też odpada. Przez pewien czas biegałem też z kaburą udową, jednak ta lubi się majtać, latać, itd. Po przeczytaniu forum, najlepszą opcją wydaje się być kabura biodrowa. Szkoda mi siana na jakieś Safarilandy, więc znalazłem coś takiego: http://gunfire.pl/product-pol-1152198849-Panel-udowy-Scorpion.html

I tu mam do Was drodzy użytkownicy pytanie. Czy używa/ł ktoś ten panel? Jak się sprawuje? Jaka jest jego wytrzymałość, materiały?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

Podstawa to bardzo przeciętny pas do takich zabaw. Dużo lepszy rozwiązaniem byłoby zakupienie rękawa molle z wypustamy na taśmy do kabur biodrowych i udowych. :)

Jeśli upierasz się na użytkowanie PT-2, to może lepiej będzie skorzystać z jednej z miekkich lub półtwardych kabur produkcji MIWO? Możesz je zamontować nieco niżej (na przykład przeplatając tylko niższy rząd taśm).

W cenie tego Scorbiona kupisz chińską safarkę z możliwością montażu na udzie, którą to często przerabia się na biodro.

Posted

Opinie o chińskich safarkach w moim lokalnym środowisku są pozytywne.

No, chyba, że jesteś mańkutem, Chińczycy uważają, że wszyscy jesteśmy praworęczni i lewych nie robią :( Dlatego ja mam tylko ładownicę na latarkę od chińskiej safarki. Ale jest OK.

Posted

Podstawa to bardzo przeciętny pas do takich zabaw. Dużo lepszy rozwiązaniem byłoby zakupienie rękawa molle z wypustamy na taśmy do kabur biodrowych i udowych. :icon_smile:

No właśnie wiem... :icon_wink: Trzeba będzie zainwestować w coś porządniejszego.

No, chyba, że jesteś mańkutem, Chińczycy uważają, że wszyscy jesteśmy praworęczni i lewych nie robią :( Dlatego ja mam tylko ładownicę na latarkę od chińskiej safarki. Ale jest OK.

.

Jestem praworęczny. Generalnie, mam kaburę IMI i na razie pobiegam z nią i przemęczę się z pasem od Miwo. Jak fundusz pozwoli, to zamienię pas na jakiś Aries albo PSTG i pozostanę przy IMI, bo jakoś udowe kabury do mnie nie przemawiają. Są dla mnie zdecydowanie za nisko.

Ale dziękuję Panowie za pomocne rady. :icon_smile: