Konte Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Witam Orjętuje się ktoś czy do imaxa b6 będę mógł używać zasilacza 18,5V 6,5A (120W) ? Nie będzie za mocny? Jest ryzyko, że zjaram ładowarkę? Quote
Yarecki Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 (edited) Do Imax-a to 12-15v max ( do żadnej ładowarki tego typu nigdy więcej nie podłączałem). Jak masz problem z napięciem to możesz z jakiegoś akumulatora samochodowego ew, korzystać , niemniej jednak zastanów się również nad prądem jaki może zasilacz wygenerować (A) tak żeby był w stanie Li-po ładować 1C co przy 3S i pojemności powiedzmy 1750mAh powinien mieć te 2A minimum żeby ładowarka była w stanie działać bez komunikatu ;" imput vol error" ect. jak nie masz zasilacza który byłby odpowiedni to poszukaj w piwnicy/garażu/na stychu jakiegoś sprawnego zasilacza od starego kompa/xboxa stacjonarnego i wpisz w wujka Google : " jak przerobić zasilacz komputerowy pod ładowarkę RC " powodzenia edit// Prądem (A) się nie martw o ile nie jest za mały - ładowarka pobierze tyle ile potrzebuje i nie więcej... Edited April 14, 2013 by Yarecki Quote
Konte Posted April 17, 2013 Author Report Posted April 17, 2013 Witam mam mały problem mianowicie kupiłem imaxa b6 i nie bardzo wiem jak podłączyć pod to mój akumulator bo mam tam małą Tamiya, a w zestawie kabelków nie ma takiej wtyczki. Mam stokową ładowarkę od chinoli ... da radę użyć tych wtyczek? Wie ktoś które to plu a które minus w małej Tamiyai? zn. kółko czy kwadrat (chodzi o kształt końcówek wtyczki bo kable są oba czarne, a miernika nie mam) dziek,i z góry Quote
arend Posted April 17, 2013 Report Posted April 17, 2013 Czerwony kabelek plus, czarny minus. lub czarny z białym paskiem plus czarny bez paska minus. Quote
Konte Posted April 17, 2013 Author Report Posted April 17, 2013 (edited) Czerwony kabelek plus, czarny minus. lub czarny z białym paskiem plus czarny bez paska minus. Racja ... człowiek stary i ślepy. Sprawdziłem raz jeszcze i rzeczywiscie jeden ma bialy pasek :) Swoją drogą ... myślicie że to zadziała? Bo w niedzielę mam strzelanie i nie chcę zostać bez jakiejkolwiek ładowarki ;) Edited April 17, 2013 by Konte Quote
chomik_pl Posted April 17, 2013 Report Posted April 17, 2013 Zadziala. To tylko kable, jak przewodza prad i podepniesz poprawnie to wszystko bedzie GIT Quote
Yarecki Posted April 28, 2013 Report Posted April 28, 2013 Imax w sytuacji odwrotnego podłączenia polaryzacji wyświetli komunikat i nie pozwoli ładować . Co do kabli to kup sobie dwa najmniejsze krokodylki i będziesz miał złacze uniwersalne.. Quote
Recommended Posts