Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam szansę dostania celownika pgo-7 od znajomego jednak mam wątpliwości i związane z tym pytania:

-Czy taki celownik naprawdę nadaje sie do asg i jego odległości? Czy jest to tylko bajer na pokazy?

-Chodzę w goglach i czy trzeba przykładać do niego oko aby dało sie z celować?

-Jak jest z regulacją siatki pod lot kulek?

-Czy da sie używać mechanicznych przyrządów z zamontowanym celownikiem?(najlepiej jakby ktoś podał zdjęcia z widokiem od strony kolby)

-Jak jest z wytrzymałością body?Posiadam rk-03sw i czy mocowanie jaskółczego ogona wytrzyma takie obciążenie podczas normalnego obchodzenia sie z repliką?

Posted

- Jako tako się nadaje. Ale do ASG lepszy jest kolimator...

- Trzeba przykładać oko.

- Zależy jak wieje wiatr... Generalnie, loteria. ASG nie jest tak precyzyjne i powtarzalne jak RPG xD

- Będzie problem.

- Wytrzyma.

Posted

Jako że posiadam i używam.

- Jako tako się nadaje. Ale do ASG lepszy jest kolimator...

To prawda, jednak do obserwacji przy powiększeniu 1.5/2x działa wyśmienicie

-Chodzę w goglach i czy trzeba przykładać do niego oko aby dało sie z celować?

Dla chcącego nic trudnego.

- Zależy jak wieje wiatr... Generalnie, loteria. ASG nie jest tak precyzyjne i powtarzalne jak RPG xD

Guzik prawda, chałupniczo da się regulować siatę, jednakże w moim egz. (PGO-7w2) na Boyiowym AKS-74u (pierwsza seria) kuleczki prosto w sam środek (via optyka) leciały. Nie było to super wygodne, ale dla mnie wystarczająco skuteczne.

- Będzie problem.

Tu,za przeproszeniem, stolec prawda. PGO-7 NIE "nachodzi nad dekiel" - celowanie z mechanicznych nie jest utrudnione w jakikolwiek sposób, no może prócz dodatkowej wagi na "jaskółce"

- Wytrzyma.

Potwierdzam, bez problemu.

Posted

Dzięki za odpowiedzi

Co do przykładania oka-Mam na myśli czy duże gogle uniemożliwiają patrzenie przez okular-zawsze jest jakaś odległość pomiędzy szybką gogli a okiem.