Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Tylko jest problem, bo mam zamiar kupić....jeszcze 4 sprężyny od SHS..i nie chciałbym, żeby kupa z tego wyszła.

Tak przy okazji - podkładki SHS są w porządku. Wiem, że to pierdół, ale mimo wszystko ;)

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Tak przy okazji - podkładki SHS są w porządku. Wiem, że to pierdół, ale mimo wszystko ;)

Jakby ktoś zgubił suwmiarkę: :biggrin:

-czerwonawe mają 0.2mm

-sześciokątne 0.15mm

-zwykłe 0.1mm

Edited by wiciok
Posted

SHS ma dość dużo podkładek w paczce i spokojnie starczy na kilka replik :)

SHS ma dość dużo podkładek w paczce i spokojnie starczy na kilka replik :)

• 3 weeks later...
Posted

UWAGA NA SPRĘŻYNY SHS !

Otwarłem dzisiaj mój GB ze sprężyną shs i przeraziłem się . Ze sprężyny płatami odlazł " Chrom " i cały gb był nimi zasyfiony . Na szczęście replika nie zrobiła w zasadzie żadnego przebiegu .

Posted

UWAGA NA SPRĘŻYNY SHS !

Otwarłem dzisiaj mój GB ze sprężyną shs i przeraziłem się . Ze sprężyny płatami odlazł " Chrom " i cały gb był nimi zasyfiony . Na szczęście replika nie zrobiła w zasadzie żadnego przebiegu .

Potwierdzam w jednej replice sprawdziłem i już po chronowaniu narobiła syfu na szczęście nie dużo ale trzeba było smary wymienić.

Posted (edited)

To tak SHS140 przebieg 10 tys spadek fps -7 około 1 miesiąc w GB. Nie rozbieram GB do puki trzyma parametry .Ale czuje że jak rozłożę to jedyne co pozostanie to wrzucenie go do myjki.

Edited by Snipernr1
Posted

Niestety sprężyna to taki element , który dosyć szybko się ubija / wygina / rozwala jeżeli jest wykonany z kiepskiego materiału .

Przy m160 nawet bym nie kombinował tylko Guardera kupił :]

Ale miększe sprężyny 100/110 spokojnie shs tylko sprawdzajcie sobie czy się nie łuszczą bo wam się GB w środku przypiłuje .

• 4 weeks later...
Posted

witam , slyszalem opinie ze shs ma zanizone wartosci fps na sprezyna i ze 120 shs = 110 guardera? czy to prawda i czy oplaca sie kupic takiego shs,( wiem ze zywotnosc jest krotsza )ale nie bedee uzywal repliki prze 3 lata,raczej krotko terminowy zakup

Napisz tak jeszcze jednego posta i poleci. /LgN

Posted

Ja to zdanie w suahili:

shs ma zanizone wartosci fps na sprezyna

zrozumiałem jako "zaniżone wartości fps na sprężynie, tzn. numerek napisany na opakowaniu". Może przydałyby się polskie znaki, interpunkcja i korki z polskiego dla autora, to jaśniej by to napisane było. :P

Posted (edited)

Dobra, moja wina, a Washek14 to moje drugie konto. :P Co nie zmienia faktu, że nie ma sensu SHSa brać.

i co jeszcze Lesiu bys chcial? moze replike do tego?:D no narazie zostaje przy stocku pozniej dokupie Guarderka :)

Edited by Washek14
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Odnośnie mocnego springa shs...

Zakładałem do testów M170 do swojej SPR/A. NA SP150 Guarder 565fps. NA M170 od razu po założeniu 590fps, po 100 kulkach już 580fps. Po tym przebiegu sprężyna poszła do kosza;)

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich.

Mam parę pytania dotyczące jakości Sprężyny firm SHS, bo mam zamiary kupić Guarder lub SHS tylko chem usłyszeć od innych użytkowników opinie.