TORT Posted April 2, 2013 Report Posted April 2, 2013 Moje AW338 zastawiło na mnie pułapkę. Mam magazynek CO2 i konwersję na powietrze, ale w zamku założona jest fabryczna sprężyna zbijaka przystosowana do GG. Nie wnikajmy w historię. Mam możliwość dorobienia sprężyny, ale kompletnie nie wiem jaką twardośc powinna mieć nowa sprężyna. Mogą mi zrobić i 20 różnych twardości, ale kasę wydać na niskoseryjną produkcję nie sztuka. Muszę wstępnie wiedzieć w jakim zakresie się poruszać. Przyznam, że nie mam pojęcia jak świadomie to policzyć. Męczył się ktoś z podobny problemem w pokrewnej konstrukcji? Quote
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2013 Report Posted April 2, 2013 Zanieś do zakładu który robi sprężyny i poproś o "połowe mocniejszą". Po prostu ;]. To nie prom kosmiczny tylko zabawka, obliczeń jakichś robić to tu nie trzeba. Quote
TORT Posted April 3, 2013 Author Report Posted April 3, 2013 Zanieś do zakładu który robi sprężyny i poproś o "połowe mocniejszą". Po prostu ;]. To nie prom kosmiczny tylko zabawka, obliczeń jakichś robić to tu nie trzeba. Dokładnie o taką luźną sugestię o ile mocniejszą sprężynę zastosować. Nie wiedziałem czy 1,5x, 2x, 3x czy ile mocniejsza sprężyna powinna być w zbijaku dostosowanym do co2/hpa. Dzięki za radę :) Quote
TORT Posted April 5, 2013 Author Report Posted April 5, 2013 Udało mi się dobrać z gotowego asortymentu sprężynę o niemal identycznych wymiarach jak ta z zestawu magazynka CO2. Hula, gra i buczy :) Quote
Michael_Corleone Posted May 13, 2013 Report Posted May 13, 2013 A ja mam takie pytanko mam m4 VFC i ta spręzynka stożkowa rozwaliła mi sie po dosłownie kilku strzałach a samej chyba nigdzie nie dostane możesz dostać taką tam gdzie kupiłeś dla siebie ? Quote
Recommended Posts