Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Herbatkin napisał:

Nie posiadam już tej repliki. Sprzedałem ją jakieś 4 miesiące temu. Była w pełnym stocku, 320fps (z UK więc mniejsze FPS niż w PL). Nie miałem zamiaru jej tuningować dopóki się coś nie zepsuło. W stocku była dla mnie zadowalająca, jedynie zalecam stosowanie baterii 11.1. Jeżeli chodzi o tuning to z tego co pamiętam Prometheus robi dedykowane lufy precyzyjne dla Krytac'a więc to zawsze coś

Rozumiem u mnie ma 420fps na stocku myślę o zrobieniu rhop na czerwonym madbulu, lufie prometheus 363 albo 406 batce 11 i może komorze hu prometheus nie wiem czy to dobry pomysł ale chce zasięg zwiększyc o dużo 

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 year later...
Posted

Witam.

Czy ktoś miałby czas, ochotę i dostateczną wiedzę by pokusić się o aktualizację głównego posta w tym temacie? Przez ostatnie lata wiele się zmieniło na airsoftowym rynku, duża część opisów tych emek jest już nieaktualna, wiele firmy mocno się rozwinęło, niektóre z kolei straciły na znaczeniu, dodatkowo w każdym segmencie jest teraz wielu konkurencyjnych graczy, o których wątek w ogóle nie wspomina. 

Posted

Mogę się wypowiedzieć o ICSach:
ICS bardzo się rozwinął. Nowa wersja z EBB ma o wiele mocniejszy GB, jest szybka wymiana sprężyny choć ICS akurat tego nie potrzebował, wiele modeli ma wbudowany mosfet, a body pierwsza klasa. Jest kilka drobnych zmian, które są po prostu fajne, jak rączka przeładowania montowana na GB czy kable do kolby idą w oddzielnych kanalikach, mała rzecz, a cieszy.  EBB jest słabe, ale łatwo to wyłączyć.

Co do części tuningowych to też jest lepiej. Wiele producentów robi części dedykowane do ICS, ale chodzi tu w sumie tylko o dyszę i komorę, reszta jest jak wszędzie indziej.
Niestety dalej nie montują uszczelnionej dyszy w stocku, choć jest taka od ICS dostępna w sklepach, a cena dalej wysoka.

W sklepach są też jeszcze dostępne stare wersje metalowe, stare wersje plastikowe i nowe wersje plastikowe. Te bym odradzał np. nowa wersja plastikowa ma GB ze starej wersji.

• 2 years later...
Posted (edited)

Pytanie do znawców..
Co aktualnie warto kupić żeby nie żałować i jednocześnie mieć replikę z 1 klasy ( do 3 tys. ) 

Aktualnie latam ze speną core, poprawioną jak się dało ( poza mosfetem) 

Krytac, G&G, ICS ? 

Edited by Miksonix
Posted

Krytac>ics, no chyba że bardzo sobie cenisz dwudzielny gearbox i szybką podmianę setów.

Ostatnio kilku znajomych nacięło się na repliki gg, w których nie było nawet rotacyjnej komory. Lekka żenada w replice z przedziału 1,5-2k. Buda dobra, ale środek do całkowitej wymiany, co najmniej jeden z nich nawet szkielet gb wymieniał. Identycznie jest z vfc, body zacne, ale w środku żałoba.