Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Widzę że będę musiał zaryzykować i kupić w ciemno... Fajnie. I tak tylko do cqb zasięgu wielkiego mieć nie musi... Jak tylko będę mieć kasę (na początku maja) to napisze recke ;)

Posted

Czy ktoś już macał? Panowie pytanko drugie czy ktoś wie jaki tam akumulator wchodzi? :icon_biggrin: (7,2 czy paluchy) na GF informacji nie było. Napisałem do nich. Jeżeli będzie 7,2 V i powiedzą mi, że na gwarancje szybko nie wracają to się skusze :icon_wink:

EDIT:

Co ustaliłem:

- 7,2 V

- atrapa tłumika nie wygłuszająca w praktyce niczego

Zamówiona. Wkrótce obiecuję krótki opis (w boju jej nie sprawdzę, z powodu kontuzji). Warunki domowo-ogrodowe.

Posted (edited)

Niestety, nie mogę edytować.

Co ustaliłem:

- 7,2 V

- atrapa tłumika nie wygłuszająca w praktyce niczego

Zamówiona. Wkrótce obiecuję krótki opis (w boju jej nie sprawdzę, z powodu kontuzji). Warunki domowo-ogrodowe.

Słuchaj jeśli nie masz batki 7,2V a kupiłeś na GF to mam złe wieści. Do tej repliki nie dodają ani akumulatora ani ładowarki więc zacznij się rozglądać za nimi ;) (jk coś to wiem to bo się pytałem a nie kupiłem ;)) Aha jeszcze jedno. Jakbyś znalazł bate i ladowarke tanio to prześlij bo w innym razie musze kupić na tanich militariach albo wcale :(

EDIT: co do tłumika to może i nie wygłusza ale wygodniej się trzyma i daje +10 do lansu ;)

Edited by Beeka
Posted

Słuchaj jeśli nie masz batki 7,2V a kupiłeś na GF to mam złe wieści. Do tej repliki nie dodają ani akumulatora ani ładowarki więc zacznij się rozglądać za nimi :icon_wink: (jk coś to wiem to bo się pytałem a nie kupiłem :icon_wink:)

Właśnie tam zamówiłem. Jednak to nie problem bo mam wellowego scorpiona i tam 7,2 V i ładowarka jest. Dzięki za informację, już napisałem, żeby dorzucili do zamówienia baterie . ;)

Aha jeszcze jedno. Jakbyś znalazł batkę i ładowarkę tanio to prześlij bo w innym razie musze kupić na tanich militariach albo wcale :(

Wszędzie praktycznie cena za akumulatorek 7,2 V (mIc) jest za ok 49 zł ;) Po co ładowarka? Nie lepiej przejściówkę do ładowarki batimexa lub ansmana? ;) za tą pierdółkę dałem ok 8-10 zł u Capriego.

Ewentualnie... ^^ można przerobić na lipo, i ROF podskoczy i z baterią problemu nie będzie :D Fakt bebechy wytrzymają krótko :)

EDIT: co do tłumika to może i nie wygłusza ale wygodniej się trzyma i daje +10 do lansu :icon_wink:

Nie no to wiadomo, że się wygodniej trzyma :) no i ten lansik większy, ale... Z drugiej strony niektórzy chcą, żeby tłumik działał jak powinien.

Jako, że Maruiowego MAC10 widziałem dawno, ale coś mi się wydaję, że JG znów sklonowało ich replikę :) We wtorek się okaże czy mam rację.

Posted (edited)

Miejsce na baterię, podejrzewam, że ma 10 cm (głębokość), otwór na batkę ma wymiary 3(3,2-3,5) cm x 2 cm.

EDIT:

Bez dłubania.

Edited by Jachos
Posted (edited)

(...)

Wszędzie praktycznie cena za akumulatorek 7,2 V (mIc) jest za ok 49 zł ;) Po co ładowarka? Nie lepiej przejściówkę do ładowarki batimexa lub ansmana? ;) za tą pierdółkę dałem ok 8-10 zł u Capriego (...)

Dobra tylko są 3 rzeczy. Po pierwsze ja dopiero zaczynam airsoftową przygodę więc nic nie mam ;) Po drugie jakbym kupił z batką i ładowarką to by mi drożej wyszło niż np. ak od cymy a ja mam ograniczony budżet :( A po 3 jak pisałem we wcześniejszym poście chciałbym wiedzieć czy przy takich warunkach jak wyżej opłaca mi się kupić to w tanich militariach? Tam niby wszystko jest a opinie o tym sklepie głównie dotyczą trwałości badziewnych sprężyn albo elektryków na paluchy...

EDIT : literówka ;)

Edited by Beeka
Posted

Beeka, jaki masz budżet?

MAC10 na boczniaka się nie nadaję (za duży) na główną replikę tylko w cqb (w terenie innym będziesz się denerwował). Ja ją biorę do CQB i LARP-y.

Coś Ci doradzimy ;)

Posted

Beeka, jaki masz budżet?

MAC10 na boczniaka się nie nadaję (za duży) na główną replikę tylko w cqb (w terenie innym będziesz się denerwował). Ja ją biorę do CQB i LARP-y.

Coś Ci doradzimy ;)

No wiadomo że do cqb ;) A co do budżetu to tak z 400. I nie polecacie cymek bo aż taki zielony to ja nie jestem. Myślałem żeby dozbierać jeszcze 50 złotych i kupić g36c od boyi ( oznaczenie bodajże g-001)

Posted

A co Ty chcesz od Cymy?

Mam trzecią Cymę. Wszystkie wiernie mi służyły, jedynie z pierwszą miałem problemy (CM36A). Obecnie też mam cymę ;) . Jednak jeżeli zrażony jesteś to może jakieś MP5 od JG weź, dorzucisz podobne pieniądze a będziesz miał dobrą replikę. Na temat tego Boya się nie wypowiadam bo nie miałem w rękach ;)

Posted (edited)

Hehe źle mnie zrozumiales :icon_wink: nic nie mam do cym chodziło mi o to że sam się domyślam że cyme kupić mogę bo to oczywiste tak jak to że elektryk jest na akumulator :icon_wink:

EDIT:

:( A tak BTW to miło Jachos że napiszesz recke zawsze to sprawdzone :icon_wink: jakbyś mógł to napisz też specjalnie dla mnie o ergonomii i wygodzie bo mimo wszystko mam małe wątpliwości... Jakbyś się zastanawiał to jest na yt filmik tanich militarii o zakładaniu batki HU fps itd.

EDIT: Nah znowu literówka :icon_biggrin:

Edited by Marrtinez
Posted

Jeszcze miło by było jakbyś powiedział jaki jest gwint tłumika (by dokupić/zamontować swój) oraz z jakiego mqteriału, bo plastikowe już 2 połamałem, a ZnAlowy nie chce się dać :)

Posted (edited)

Replika dotarła 1,5 h temu :icon_smile:

Na wstępie OGŁASZAM, ŻE DO INGRAMA JG z GUNFIRE DODAJĄ AKUMULATOR I ŁADOWARKĘ!!! To moja pierwsza uwaga.

Druga sprawa zamontowałem akumulator i replika oddała kilka strzałów i przestała reagować. Co jest? Może batka padła. Załączyłem inną to samo..

Informuję, że w moim egzemplarzu płytka która ma dociskać akumulator jest zbyt cienka. Jak to naprawić? Weźcie dwie kartki samoprzylepne złóżcie kilka razy dopasujcie wymiarowo i... gotowe :icon_biggrin:

Jutro opis, testy bojowe (warunki domowe, niestety na realne pole bitwy poczeka jeszcze z 3 tygodnie - mam rękę w gipsie od świąt :icon_wink: ) i kilka zdjęć.

Pozdrawiam

Edit: Dr Ziolo, suwmiarka w dłoń (ja pożyczyłem bratu i zapomina mi przywieźć :icon_wink: ). Jednak myślę, że napisz do nich Silesii to Ci coś pomogą dobrać :icon_wink:.

http://www.silesia-factory.pl/

Edited by Jachos
Posted

Replika dotarła 1,5 h temu :icon_smile:

Na wstępie OGŁASZAM, ŻE DO INGRAMA JG z GUNFIRE DODAJĄ AKUMULATOR I ŁADOWARKĘ!!! To moja pierwsza uwaga.

Druga sprawa zamontowałem akumulator i replika oddała kilka strzałów i przestała reagować. Co jest? Może batka padła. Załączyłem inną to samo..

Informuję, że w moim egzemplarzu płytka która ma dociskać akumulator jest zbyt cienka. Jak to naprawić? Weźcie dwie kartki samoprzylepne złóżcie kilka razy dopasujcie wymiarowo i... gotowe :icon_biggrin:

Dzięki za info odnośnie batki bo niedajboże kupiłbym na taniemilitaria. To trochę dziwne, bo posłałem maila do nich i powiedzieli że baterii i ładowarki nie ma. Aaaa teraz piszę przypomniał mi się twój post o tym jak poprosiłeś żeby ci je dali. I teraz pytanie : musiałeś coś dopłacać a jeśli tak to ile?

Posted (edited)

Ha! To magia jest. W zestawie była zarówno batka jak i ładowarka (w pudełku) jest nawet miejsce w tej gąbce. Ja kupiłem dodatkową baterię -:- za nie co ponad 30 dychy.

Reasumując, w zestawie otrzymujesz:

- replikę

- tłumik

- batkę

- akumulator

- fikuśną instrukcję

EDIT :

Pierdoły z GF nie wiedzą co mają w pudłach bo takie przeglądy zerowe robią :icon_wink:

EDIT 2:

niedajboże kupiłbym na taniemilitaria
.

Blacha z Tanich Militariów poczułby się dotknięty ;)

Edited by Jachos
Posted

Zdjęcie poniżej nie chce mi się otworzyć. Tak to jest podobne, ale... Masz MAC10 czy 11? To istotna kwestia ;) Bo ten może być za mały. Powinieneś się skontaktować z nimi i dopytać czy ten tłumik będzie pasował do mac-a 10 od jg. Wyniki rozmowy możesz upublicznić :)

Posted

Ha! To magia jest. W zestawie była zarówno batka jak i ładowarka (w pudełku) jest nawet miejsce w tej gąbce. Ja kupiłem dodatkową baterię -:- za nie co ponad 30 dychy.

Reasumując, w zestawie otrzymujesz:

- replikę

- tłumik

- batkę

- akumulator

- fikuśną instrukcję

EDIT :

Pierdoły z GF nie wiedzą co mają w pudłach bo takie przeglądy zerowe robią :icon_wink:

EDIT 2:

.

Blacha z Tanich Militariów poczułby się dotknięty ;)

Fajnie że jest nie musze ryzykować bo na TM dostawy ,, znikają" albo przychodzą po miesiącu. A co do mojego niedajboże to blacha by się na pewno nie obraził z prostego powodu- on tam po prostu nie pracuje ;)