Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, po kilku latach udało mi się namówić małżonkę do wspólnej zabawy (...w asg).

Tu pojawił się problem - przejrzałem sklepy które znam, te popularniejsze, i nie znalazłem nic...

Szukam munduru, najlepiej w woodlandzie, w kroju dla kobiety...

Macie jakieś pomysły gdzie można znaleźć coś takiego ?

P.

Posted

Hmm może nie widziałeś nagiej kobiety ale, zapewniam Cię że mają zdecydowanie inną figurę niż męszczyźni, co wymusza jednak nieco inny krój - zwłaszcza górnej części munduru.

Posted

Hmm może nie widziałeś nagiej kobiety ale, zapewniam Cię że mają zdecydowanie inną figurę niż męszczyźni, co wymusza jednak nieco inny krój - zwłaszcza górnej części munduru.

Serio? Zniszczyłeś moje dzieciństwo..

Chyba nie widziałeś kobiety w mundurze i innym szpeju typu kamizelka itd.

Dobierzcie dobry rozmiar, a jak jest możliwość to też warto przymierzyć.

Przeszukaj też forum, pojawiały się kiedyś już takie pytania.

Posted

img_tactical_grilling_apron_3.jpgJ

Jak ładnie poprosisz to ci w Miwo takie coś zrobią...

A na serio uderz do nich, widziałem babskie, polowe podkreślacze wdzięku, jak nie w ofercie to na pewno na zamówienie...

Posted (edited)

Sprawdziłem 8 stron wstecz - brak tematu o mundurze dla kobiety. Wiem że "młódki" wdziewają zwykły mundur i jest ok - bo niejednokrotnie dobrze zbudowany facet ma większe piersi od nich.

W naszym przypadku jednak tak nie jest... nie da się "dopasować" munduru, bo albo się na dwa guziki dopina albo wisi worek... :icon_smile:

PS Cerber - zaaaajefajne to co wstawiłeś... musze sobie do ogródkowego grilla sprawić :icon_smile:

Edited by Padaka
Posted (edited)

To o czym mówiłem...http://www.miwo-military.pl/?p=9.203.DLA-PAN

Choć jestem pewien że widziałem i fotki pełnego umundurowania np w Multicam. Tak więc w kontakcie z firmą powinni coś zaproponować.

Edited by CerberBP
Posted

Zrób jej dziecko. Był w woodlandzie mundur ciążowy. Spodnie z gumką (o ile dobrze pamiętam). Bluza z wielkim luzem w brzuchu (to 100% bo miałem ją w rękach). Poza tym wyjątkiem nie było kobiecego kroju.

• 4 months later...
  • 2 months later...
Posted

Poza tym pojawiły się ciuchy we flecktarn w wersji kobiecej (spodnie i bluzy).

Allegro:

Amerykańskie damskie rozmiarówki także czasem bywają, akurat w woodland nie widziałem, ale ABU, MCCUU - owszem.

Męskie BDU Woodland - w rozmiarze XS wchodzą zdaje się na 56-66 / 58-68 w pasie - bywają. Warto dopytać o rozmiar w biodrach. jest szansa, że dadzą się dopasować i nawet będą się nieźle układać. Przymiarka jednak byłaby wskazana (warto zapytać spzedawcy o możliwość i koszta odesłania/wymiany). W razie czego: większy rozmiar i ściągacz w talii jak pisała Allis.

Z wojskowopodobnych MilTec lub MFH też czasem zdarza się w tej wersji (damskiej) i stary model w woodlandzie bardzo dobrze się sprawdzał przez kilka lat (BDU), ale jakość nowych wyrobów może być mało satysfakcjonująca. Helikona bardzo trudno dopasować (raczej przegrana sprawa).

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Może dodam coś od siebie.. w końcu kobieta :icon_mrgreen:

Mam mundur wz 93, z rozmiarem było ciężko trafić bo jak dół dobry to bluza w biuście nie puszczała, a jak góra dobra to spodnie za szerokie, ale w końcu jakiś rozmiar zamówiłam i oczywiście nie trafiłam, ale krawcowa ładnie przerobiła całość, także rozmiar pasuje, a czy to ładnie wygląda to już kwestia gustu, mi się nie podoba, spodnie leżą fajnie, bluza hmm... ewidentnie widać że to męskie (mimo zwężania), ale sprawdza się i to najważniejsze :icon_biggrin: