Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ostatnio coraz głośniej o maskowaniu PenCott Green Zone producenta Hydedefinition, Helikon przy współpracy z HD ma wypuszczać na rynek to camo. Maskowanie wygląda bardzo ciekawie. Wiecie gdzie można kupić taką kompletacje?

Czy warto, ciekawe jak taka kompletacja sprawdzi się w naszych PL warunkach?

Link Producenta:

www.hydedefinition.com

Kamuflaż przede wszystkim nazywa się PenCott - Green Zone to jeden z wariantów...

Nazwy własne, a takimi są nazwy firm piszemy z dużej litery.

Ta nieszczęsna 'kompletacja'...

Y.

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Generalnie GreenZone działa całkiem skutecznie w naszych warunkach terenowych. W PL na razie tylko SPECOPS, niedługo dojdzie Helikon.

I kamuflaże nazywają się PenCott a nie Pencott czy PENCOTT :icon_smile:

• 1 year later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
Posted

Odkopie trochę ten temat, czy ma ktoś empiryczne doświadczenia jak ten kamuflaż się sprawdza się w lato? - innymi słowy czy ktoś z Was widział kogoś w tym kamuflażu na strzelance i może podzielić się wrażeniami.

Posted

Kilka osób w mazowieckim nosi Pencotta, najczęściej widzę ich tylko na zbiórce przed i po :D W okresie wiosennym i letnim w lasach mieszanych idealnie zlewa się z otoczeniem i za każdym razem łapiesz zdziwienie kiedy pagórek 20 metrów przed Tobą wstaje i sobie idzie :D Ogólnie bardzo pozytywne odczucia dotyczące tego munduru.

Posted

Ja też miałem okazję obserwować na żywo jak ten kamuflaż dobrze się spisuje. Jeśli wiosna jest ciepła, a lato niezbyt upalne to kamuflaż sprawdza się świetnie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam! Pozwólcie że się podepnę pod temat o kamuflarzu PenCott Greenzon. Chodzi o zakup spodni w tym kamuflarzu i skłaniał bym się ku produktom firmy Leo Kochler ( http://www.e-militaria.pl/p-2843/spodnie-leo-kohler-ksk-combat-pants-pencott-greenzone ).

Czy ktoś z czytających ten post miał może kiedykolwiek do czynienia ze spodniami tego producenta i mógł mi pomóc w zdecydowaniu się na ich kupno.

Z góry dzieki i pozdrawiam!

Posted

Pytanie dotyczyło SPODNI od tego PRODUCENTA, nie konkretnego modelu :icon_wink:

W każdym razie skoro opisywany model jest dobrze wykonany, to myślę, że to stały trend :icon_wink:

Mam nadzieje, że to stały trend bo to również sporo kasy :D, czy w tym przedziale cenowym (tj. 300-400zł) coś możesz polecić, w kamuflarzu PenCott Greenzone?

Posted

Jak masz okazję złapać Leo to bierz. Sprzęt wysokiej jakości a sam producent na rynek cywilny rzuca przeważnie sprzęt wtedy, gdy ma przestój w szyciu kontraktów :icon_wink:

Zamówiłem te spodnie Leo Kohlera, mam nadzieję że się nie zawiodę tak na kamuflarzu jak i producencie. Pozdrawiam!