Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mr.Stone - Chyba nie bardzo wiesz co mówisz. W jaki sposób wyważenie miałoby być zależne od producenta skoro repliki produkowane są w jednym standardzie? Czy ewentualna różnica w użytym materiale mogłaby być odczuwalna wagowo przez użytkownika? Nie wydaje mi się.

MrMCET - W jakiej chińskiej MP5 masz precyzyjną lufę w stocku?

CzarnyNR- Dobra rada: Nie sugeruj się wszystkimi opiniami.

Posted

Buniek92 z tym że ja jestem zielony w ASG, i oprócz skromnej wiedzy którą wyniosłem z forum po przeczytaniu kilku dziesięciu tematów to kompletnie nic nie wiem.

Posted

Buniek92- pisałem, że nie mam porównania, bo osobiście miałem w rękach AUG'a tylko jednego producenta. Ale wydaje mi się, że musi być różnica w wykonaniu AUG'a od CA i np. JG. Popatrzmy choćby na wagę. Model A1 CA waży 3300g (info. z capri), a A1 JG 3600g (info. ze zbrojowni). Czy już samo to nie wpłynie na różnicę w komforcie użytkowania? Ponadto idąc na logikę pojmuję, że w różnych modelach, różne części są z różnych materiałów, a co za tym idzie środek ciężkości zawsze może być przesunięty o te kilka centymetrów. Czy tak nie jest?

CzarnyNR- słuchaj się Buńka92 (przepraszam z góry jeśli źle odmieniłem :) ). Jestem nowy i moja wiedza bardziej opiera się na doświadczeniach z różnych for, niż z praktyki i często zdarzają mi się pomyłki. Jedynie wyraziłem moją opinię, jako, że o AUG'ach trochę już się naczytałem.

Posted

Tak się trochę zastanowiłem i pomyślałem, że postaram się zebrać wady tej mp5. Na tej stronie tematu o 049 pisałem osobistą reckę ( najlepiej przeczytaj cały wątek).

1.Po kilku miesiącach dodatkowego użytkowania z minusów doszło to, że ciągnąc za rączkę przeładowania nie zawsze udawało się odciągnąć ją do końca. Okazało się, że sprężyna zamontowana jest na cieńszej pałce i podczas odciągania nachodzi na grubszą i czasem niektóre "żebra"(czy coś tam co ma sprężyna) nie chciały gładko na nią naskoczyć tylko się blokowały. Problem rozwiązałem po prostu przez oczyszczenie i ponowne nasmarowanie mechanizmu, fabryczny smar jakoś szybko się zużył.

2.Stockowy akumulator słabo znosi mrozy.

W sumie do tej pory to całe zło które pokazało się w tej replice.

Posted

Różnice w wadze mogą brać się stąd że ważono replikę np. z akumulatorem. Użyte materiały też mogą mieć wpływ ale nie aż tak duży, GB znajduje się w tym samym miejscu. Nie zmienia to faktu ,że nie wszystkim wyważenie AUGa pasuje. Ja nie miałem z nim problemów ale są tacy którzy nie wyobrażają sobie biegania z "wiosłem". Co do precki w cm.049 to podchodzę do tego z dużą rezerwą. Niby dane ze sklepu wymieniają średnicę lufy jako 6,04 ale ja przez wyrażenie precka rozumiem lufę o odpowiedniej średnicy od pewnego producenta. Jeżeli chcesz celności i powtarzalności strzałów pamiętaj o dobrych kulkach np: G&G i czystej lufie.

Posted

Rozuiem Cię Buniek. Przy tej samej średnicy można mieć jeszcze lepsze rezultaty, jednak jest to przeciętna chińska precka zamiast przeciętnej chińskiej 6.08 mm. Więc zawsze coś. :)

Posted

MrMCET przydatna recka :)0.49 od 0.41 rózni się tylko EBB? Jeszcze poczytam o G36c od boyia bo niektórzy ją zachwalają, może ktoś tutaj sie podzieli opinią na ten temat lub dorzuci swoje 3 grosze o innej replice.

Posted (edited)

Tak tylko bb. Mój kolega ma taką giete, jednak od niedawna więc wiem barzo niewiele. Powiem tylko tyle, że korpus z dobrego ABSu, nic się nie ugina pod naciskiem. Niestety na mrozie po prostu szaleje. Traci zasięg i skupenie w takim stopniu, że zastanawialiśmy się czy magazynek wgl podaje kulki, bo gość strzelając serią na ~30 metrów nie trafiał w człowieka ani razu. Ale myślę, że to tylko u niego tak się robi, bo nikt inny na forach o tym nie wspominał. Dźwięk jego bb jest bardziej soczysty niż u mnie, także za to daje mu jeszcze jednego plusa :) Nic więcej już nie powiem o tj giecie.

Edited by MrMCET
Posted

Wydaje mi sie, że twojemu koledze po prostu marznie gumka hopup. Zmiana na zieloną G&G poprawi skupienie i wyeliminuje problem wszystkich chińczyków (słaba stockowa gumka).

Posted

Nie śmieciem a lepszą repliką za te same pieniądze. Bo nie oszukujmy się, te wszystkie repliki z jakiegoś powodu lądują na komisie. Dlatego też nie widzę sensu w zakupie cm.028 za ~400zł, sprzedanie jej po roku za 200zł i kupienie czegoś o klasę lepszego za 600zł. Co to tematu to polecam:

- G3 od JG tutaj pośrednia wersja długości http://pl.taiwangun....g/jg102-jg.html

- AUG od JG

- P90 AEG lub dołożenie do budżetu 200zł na KA

mam wrazenie, ze nie wiesz co piszesz...

MrMCET - W jakiej chińskiej MP5 masz precyzyjną lufę w stocku?

hmmm a moze w cymie 0.41? 6.04 to lufa jak by nie brac dosc precyzyjna( ostatecznie półprecka). Miałem taką cyme i strzelała duzo lepiej niz mp5 CA. sory
Posted

Troche tam poczytałem i na placu boju pozostaje G36c Boyia, mp5 cymy, no i RK-02 o którym dosyć mało opini jest. Co z tych 3 brać o to jest pytanie, mp5 ładnie MrMCET mi przedstawił no i jak na teraz miał bym wybierać to pewnie bym ją kupił. Za RK przemawia stal i cena,a za G36c to że to klon Aresa, EBB i stosunkowo tani. Pytanie które zalety ogółem dają lepszą replike. No i w przypadku zakupu G36C lub AK zostało by mi pare groszy na ewentualny tuning.

• 1 month later...
Posted

Czarny NR, za te 740zł to opłaci Ci się kupić w pełni stalowego AKS-74U dboysa który na pewno będzie lepszy od MP5 cymki ze znalowym body i gbv2. Za 800zł G36C Aresa, genialna replika, mocny blowback, bardzo duży celny zasięg, nie trzeba tuningować i chyba bardziej się opłaca ją brać niż boyca. Gearbox V.3 boya jest dobry, układ głowica tłoka-głowica cylindra bardzo szczelny, dysza, gumka, lufa i okablowanie do wymiany. Jak ak boyi potraktujesz lakierobejcą i papierem ściernym będziesz miał piękną replikę.

Następnym razem zwracaj uwagę na datę ostatniej wypowiedzi. Buniek92

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...