Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Jak jej nie użyłeś w replice tylko zważyłeś ( nie uszkodziłeś jakiś plomb na opakowaniu sprężyny itd.)i jeśli kupiłeś wysyłkowo to masz możliwość oddania bez podawania przyczyny w ciągu 10 dni roboczych. Jeśli kupiłeś stacjonarnie kwestia spróbowania dogadania się ze sklepem.

Posted

SP150 kupiona w grudniu 2012r na taiwangun. Nacisk 12.8 -12.9 kg. Osiągi mocno średnie. W rękach ściska się jak coś w okolicach sp130, może jest trochę mocniejsza. Opakowanie wygląda na oryginalne, kod kreskowy 4 711225 799377. Padła wcześniej wzmianka o "ząbkach" na końcach szlifu. Na wcześniejsze moje sprężyny od guardera nie zwracałem uwagi czy mają coś takiego, ale ta zdecydowanie ich nie posiada. Kolor ma typowy dla guarderów -czarny mat; powkłoka nie jest farbą/lakierem tylko coś na wzór oksydy, jak zawsze było w guarderach.

Posted

Ktoś może testował lub orientuje się jaki jest faktyczny przeskok mocowych (fps) czarnych sprężyn elementa?

M135 dało mi 520fps, a chcę zmniejszyć moc do 450-460fps i nie wiem czy brać czarnego elementa M125 czy M115.

Posted

Czarny Element m125 - bore-up Systemy typ 1 - na lufie 380 mm KM Head - 450 fps , mało fps - bo to początek zakresu obsługi długości lufy tego cylindra, myślę że na dłużej lufie dałby więcej.

• 2 weeks later...
Posted

Czarny Element M125 - 450-460fps na 0.2g

Czarny Element M135 - 530-540fps na 0.2g

Zmieniałem sprężyny kilkakrotnie i ciągle te same wyniki.

Replika dająca te wyniki to HK416 SRC, szkielet GB JG 8mm(wcześniej na szkielecie SRC wyniki nieco mniejsze), ciche głowice, cylinder ultimate Typ 1 (ten z nacięciem na końcu), dysza Guru, tłok SHS, lufa promyka 6.03 407mm

Pytanie do ekspertów - z czego wynika aż taka różnica mocy(80fps przy "sasiednich" sprężynach)? Mocniejsza sprężyna czyli szybszy powrót tłoka powoduje jeszcze lepsze dociśnięcie uszczelki w cylindrze?

Posted

Dziś przyszła SP130 Guardera z Azteko.pl na wadze pokazała 10,9kg czyli z tej zaniżonej serii.

W sumie to tyle ile chciałem bo zapomniałem o zawyżonej skali Guardera a na ten temat trafiłem już po zamówieniu.

Kilkuletnia (3-4 lata) SP110 pokazała 7,6kg czyli zbiła się o jeden stopień więc jak na tak starą sprężynę to całkiem nieźle trzyma.

Porównując opakowania z tej starej i nowej to nie ma najmniejszych przesłanek żeby to co właśnie dostałem to była podróbka, myślę że po prostu Guarder postanowił się dopasować do standardu.

Posted

Przeglądałem temat i nie widzę odpowiedzi na moje pytanie.

Otóż, jak wygląda sytuacja z "niebieskimi" guarderami? Dokładniej chodzi mi o aktualnie dostępne sp110 i sp120. Mają jak zawsze zaniżoną numerację (czyli mają w przybliżeniu jak odpowiednio chińskie m120/m130), czy tyle, na ile wskazywałaby numeracja?

Posted

Radzu a ile fps uzyskałeś na tej sp130 ?

Nie mam dostępu do chrona a poza tym chyba wywaliło mi mosfeta przy testach i dopiero po weekendzie będę miał czas sprawdzić co się stało.

• 2 months later...
Posted (edited)

W kałaszku który ma bore-up Guardera, gumkę Guardera i lufę systemy 363 mm 6.03 mm chcę uzyskać 360-400fps. Bardziej odpowiednią sprężyną będzie SP100 czy 110 Guardera? Bo aktualnie siedzi tam SP130 Guardera i trochę boję się ile to może być fpsów.

Edited by Ryzbor
Posted

Będzie się uszczelniać lecz nie da nam wzrostu prędkości wylotowej przewidzianej w specyfikacji BU i jego zasady działania. Sprawność BU przy Guarderach uważa się sprężyny od 130 w górę.