Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam kumpel pożyczył mi na przetestowanie baterię lipo firmy IP(na odwrocie strona : ip-battery.com) o napięciu 11.1V 20C o pojemności 800mah. Posiadam także ładowarkę, model taki jak tu : http://www.militaria.banzaj.pl/ACTION-SPORT-GAMES-Ladowarka-do-akumulatorow-Li-Po-11-1-V-p252858-sklepy.html.

-Czy wsadzając ją do CM003, wszystko stockowe, nie rozwali mi mojej giety ?

-Ile czasu mi pociągnie taka bateria na strzelance i do jakiego stopnia ją uzywać, skąd wiedzieć aby przestać ?

Czytałem troszeczkę o bateriach lipo, lecz nigdzie nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na pytania dotyczące baterii którą posiadam.

Posted

Mam problem, podłączyłem lipo do ładowarki i cały czas mruga czerwone światełko sygnalizujące ładowanie, z tego co wyczytałem nie powinna się tak długo ładować, więc odłączyłem ją i wsadzam do repliki, a tu nic, słychać tylko dźwięk wyładowanej bateri która próbuje naciągnąć spręzynę. Co zrobić ?

Posted

Może jest coś nie tak z ładowarką, a raczej na pewno coś jest. Spróbuj naładować pakiet na innej ładowarce. Jeśli problem będzie nadal występował li po sie nie naładuje trzeba będzie kupić jakąś inną batkę ;)

Posted

Praktycznie od kiedy mam G30 CM cały czas używam Li-Po 11,1, chyba 1800. Nie pamiętam, a naklejka jest już nie czytelna. Zero problemów z zębatkami, tłok ok. Silnik daje radę, nie mierzyłem rof'u. Ogólnie ta replika nie ma problemów z takim napięciem w stocku. Na pytanie na ile wystarczy 800mAh musisz chyba sam odpowiedzieć. Mi jedno ładowanie wystarcza na minimum 3-4 strzelania i jeszcze nie padła, bo wolę naładować za wczasu i nie mieć niespodzianki. Na dobrą sprawę jedyny problem to zmieścić większe baterie w chwyt.

Posted

Akurat zmieścić baterię to nie problem, bo kabelki mam na tyle. Zastanawiam się nad zakupem lipo i teraz mam pytanie czy kupno takiej ładowarki i takiej baterii będzie dobrym wyborem, czy znajdę może jakąś inną ładowarkę w lepszej cenie lub tańszą i też dobrą ?