Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam zębatki SHS 18:1 kupiłem do testów, za tą cene... Jak dla mnie rewelacja chodzą minimalnie głośniej niż systemy dużo ciszej od STU CA, Stock CA, G&P, KA, Promków. ROF przy silniku elementa ultra torque 24rps dodatkowo wstawiony mosfet. Ogólnie mówiąc jestem bardzo zadowolony. Narazie zębatki przemieliły ok. 3tys kulek zobaczymy jak będą spisywać się dalej.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Qba a mógłbyś podać jaka konfiguracja do tych zębatek? Ogólnie replika, marka, silnik, czy z mosfetem i jaka sprężyna :)

Edited by Bojeq
Posted

Mp5 B&T CA, wymieniłem silnik na m120 G&P i te zębatki. Reszta to stock (tłok się już prawie zjechał, pod koniec miesiąca będzie nowy). Zasilanie to li-po ge-power 11,1V 25C 2680mAh. Brak mosfeta. Sprężyna stockowa, ale ubita 290fps (w końcu replika do CQB)

Posted

Kupiłem niedawno zębatki SHS 32:1 i okazało się ze zębatka silnikowa rozjeżdża się na 2 części co uniemożliwia jakąkolwiek prace z silnikiem. Czy koś ma podobny problem? Jak sobie z tym poradzić?

Posted (edited)

Ale samopoziomowanie się gdy cały wał (to co wchodzi w łożyska) można było bez problemu wyjąć? Pytam bo to pokleiłem praktycznie na amen więc teraz boje się, że spieprzyłem zęby.

Edited by Bojeq
Posted

Przepraszam za pomyłkę :icon_biggrin: oczywiście oś.

A co daje ta tuleja dystansowa? I jak ona w ogóle wygląda?

I czy czasem nie zaszkodziłem tym zębatkom :icon_biggrin:

Posted

Testowalem SHSy STU helikalne z m165 i nie padly.

Mialem tez zacinke z m150 - poszlo lozysko 8 mm kulkowe. Pare sekund bylo tarcie zebatek o siebie - lekko sie zjechaly konce ale zaden zab nie odlecial.

Wszystko przy silniku elementa.

Posted

właśnie dotarły do mnie zębatki SHS 18:1,będą zakładane do cymy 0.46 ebb ,mosfet,kable niskooporowe.li po 11.1v 3700mAh,M150 jednostajny skok,po zmianie elektryki w cymie po ok 50 strzałach padły oryginalne XYT (tłokowa) były bez śladów zużycia(przebieg ok 8k)

foty xyt z cymy i nowych shs, widać lepsze wykonanie SHS zobaczymy ile przemielą

http://img834.imageshack.us/g/dsc03504o.jpg/

Posted

Wydaje mi się że do m150 lepszym rozwiązaniem są SHS 32:1 bo jakby nie było 18:1 to stockowe przełożenie.Poza tym przy tej sprężynie i zębatkach(przełożeniu) silnik ostro dostanie po tyłku.

Posted

Ale jęczą tak czy siak. Do M150 dał bym max TTU (100:300) lub DTU (100:200). Ja używałem DTU przy Sys magnum i lipo 11,1V. Replika tylko z singlem straciła singla i miała bursta na singlu. ;)

Posted

Dziś na strzelance przy temperaturze ok -6C padła mi zębata tłokowa a mianowicie odłamał się bolec mocujący,chodziło to wszytko na m150 guardera w m249 przy okazji rozwaliło mi nowiutki tłok JBU alu (to już drugi alu JBU który padł w tej replice).