Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A w porónaniu z chińszczyzną z Krakmana wytrzymałościowo jednak stawiam na demobil...

Zasadniczo wyczerpująca temat odpowiedź :icon_mrgreen: , poszukaj kolego na alledrogo czy to sprzęt brytyjski, holenderski, czy niemiecki z demobilu, czasem można fajny zestaw tanim sumptem złożyć.

Posted

Moim skromnym zdaniem chest albo pasoszelki. Nie krępuje toto ruchów, nie podgrzewa dodatkowo w upalne dni. Uważam, że oporządzenie każdy powinien dopasować do swoich potrzeb i swojego gustu (ja biegam w S95 i nie zamienię na nic innego a moja Pani w cheście, bo dla Niej S95 niewygodny).

Popieram zdanie kolegów, że lepiej kupić markowy demobil, niż byle "g" z Chin.

Posted

Ładownice na fastexy wolno się zapina

To nie zapinaj. Ten model (chest-rig PLCE) ma też i rzepy na wszystkich ładownicach (dodatkowo wyposażone w zaślepki, gdybyś jednak wolał fastex niż rzep. Tylko zapinana na napy kieszeń wewnętrzna "na dokumenty" mie ma tego rozwiązania). Brytyjczycy w Irlandii Północnej (a tam własnie "urodził" się ten chest) dostali twardą szkołę patroli z pojazdów i działań w mieście.

Posted

Swojego czasu były na allegro (może dalej są?) kontraktowe FLC za bodajże 40zł z wysyłką :D Mam i polecam - kontrakt, pełna regulacja :) Może już trochę stary system, ale daje radę. Na pewno lepsze niż jakieś acm'owskie chest riggi i kamizelki. No i jeszcze jedno - nie kupuj chińskich ładownic, bo strasznie niewygodne cholerstwo. Celuj w coś co najmniej z miwo, od flyee, albo od jakiegoś krawca taktycznego ;)