Ari Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Witam Posiadam sztywną kaburę na Glock 17 z latarką. Kaburę do tej pory nosiłem na pasie, lecz odczuwam wady tego rozwiązania. Kabura jest dla mnie za wysoko, a na dodatek jest mało stabilna jak na tak zastosowany montaż przy takiej wadze pistoletu z latarka. Chciałbym dostać do tej swojej kabury montaż na pas, lecz aby kabura była osadzona niżej. Coś takiego często można spotkać w kaburach Sarafiland. I tu pytanie - czy jest opcja bym gdzieś sam taki montaż do swojej kabury dostał, lub czy jest jakaś polska firma/zakład/specjalista, który mógłby zrobić podobny montaż jak w sarafiland ? Dodam od razu, że patenty z platformą na udzie odpadają - nie chce żadnych pasów na udzie To moja kabura z montażem Uploaded with ImageShack.us Quote
Wukasz Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Sam sobie zrób. Znajdź tylko kawałek ABS (zderzak, kokpit, itp. elementy samochodowych plastików). Dremel, piekarnik/palni/opalarka i spokojnie uformujesz. Quote
Yahalom Posted March 2, 2013 Report Posted March 2, 2013 Ja kiedyś sobie dorobiłem taki montaż do kopii Safarilanda. Poszukaj u siebie w mieście kogoś kto handluje tworzywami sztucznymi, kup sobie arkusz spienionego PCV i jazda. Łatwo się formuje, zapalniczka, wkrętarka, nożyk i gotowe ;) Quote
HellMaker666 Posted March 2, 2013 Report Posted March 2, 2013 Może sposób jaki wymyśliło IMI? Mam i całkiem dobrze się sprawdza. Quote
Yahalom Posted March 4, 2013 Report Posted March 4, 2013 Na prośbę autora, wrzucam autorski poradnik :icon_biggrin: Wycinamy naszą montaż wg. własnego uznania. Numer 3 to płetwa, kształt jaki kto uzna za stosowny :icon_smile: Numer 2 to jakiś 1-2 cm, które będą służyły za zagięcie. Numer 1 to listwa montażowa. Jej długość zależy od preferencji przyszłego użytkownika :icon_smile: Na płetwie należy nawiercić dwie dziur (niebieskie dziury z kropką - kolejne dwie należy zrobić na miejscu jej styku z listwą. Trzy puste niebieskie dziury to dziury na montaż - w zależności od kabury ich ilość i rozmieszczenie może się różnić :) Dalej jest chyba jasne - zaginamy listę by stykała się z płetwą, wkręcamy śruby, przykładamy kaburę, wkręcamy śruby i gotowe ;) Oczywiście ważna jest inwencja twórcza, jak ktoś się chce bawić to może tak wyprofilować płetwę, że nie będzie potrzeby łączyć ją z listwą :) Quote
Recommended Posts