Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Temat kieruję do posiadaczy takiego polaru. Sam chcę taki nabyć, ale nie jestem pewien jaki rozmiar będzie dobry na mój wzrost - ok.183 cm. Jestem dość szczupły. Waham się między L a XL?

Jak myślicie?

Posted (edited)

Jeśli byś kupował kontraktowy Gore to na Ciebie dobry będzie rozmiar 169cm. Tak... Tak oto przesunięta jest rozmiarówka w przypadku Gore-Tex'ów polskich :icon_smile:

A jeśli chodzi o te "allegrowate" w których jest napisany rozmiar: S, M, L, XL, to na Twoim miejscu brałbym L, ewentualnie M...

Edited by Skinn3r
Posted

Jeśli byś kupował kontraktowy Gore to na Ciebie dobry będzie rozmiar 169cm. Tak... Tak oto przesunięta jest rozmiarówka w przypadku Gore-Tex'ów polskich :icon_smile:

A jeśli chodzi o te "allegrowate" w których jest napisany rozmiar: S, M, L, XL, to na Twoim miejscu brałbym L, ewentualnie M...

Tja, ostatnio mierzyłem gore Kamy na 174cm (mam 180-181), efekt? Kurtka za długa :F.

Posted (edited)

Dziwne bo ja patrząc po mojej kurtce na 184 myślę, że na 178 powinna być na mnie idealna (mam 184 wzrostu i wziąłem na kurtkę 184 - takie tam kupowanie w ciemno).

Edited by Tadzik_95
Posted (edited)

Polska rozmiarówka to jakiś koszmar i komedia zarazem. Bluza polarowa od gore bodajże na 172 wzrostu, 112 w klacie (mam 185, 100 w klacie) i bluza jest idealna. Bluza od windstopera (krój praktycznie identyczny) na 184 wzrostu, 104 w klacie - długość ok, w klacie ok, rękawy za krótkie... WTF?

Edited by Azur
Posted

Najnowsze mundury (wz. 2010) mają rozmiary podane w systemie amerykańskim i... tak zgadza się, po obserwacji kilku aukcji i wymiarów tam podanych wnioskuję że w żaden sposób się nie pokrywają.

• 3 months later...
Posted

Mógłby ktoś powiedzieć jaki też na mnie będzie dobry rozmiar nieszczęsnego polaru wp-mianowicie mam tylko 165cm wzrostu,94 cm w klacie i 80 cm w pasie.Błagam żeby ktoś pomógł.

P.S : Nie chce żeby był na styk tylko w miarę luźny.

Pozdrawiam Mistrz25.

• 7 months later...
Posted (edited)

Jeśli mozna odświeżyć temat. Chciałbym zapytac jaki rozmiar gore-texu byłby dobry na wzrost 185? Brać gore-tex o wymiarach 184/112/106 czy 178/112/106 bo słyszałem to i owo ze kurtki lubią być przydługie jak sie kupuje na swój wzrost.

Pozdrawiam

Edited by kwasny10
Posted

Polecam wpisać w google "ubiór ochronny wz.128 specyfikacja", można znaleźc pełną tabelę rozmiarów. Ja mam 185cm wzrostu i noszę rozmiar na 172 wzrostu. Na długość jest git.