Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Osiągi pewnie podobne jak ten od AGM. Wykonanie może ciut lepsze- wyższa jakość.

Daj sobie spokój z tym "metalem". Na początek wystarczy Ci w zupełności najzwyklejsza strzelba AGM. Ludzie mają, używają i jakoś nie łamią tych replik zbyt często.

Pisze się "shota", jeśli już musisz używać tej formy.

Posted (edited)

Nie lepiej wybrać zasłużonego AGM 003? Jest o połowę tańszy, a zbiera bardzo pozytywne recenzje. W dodatku masz do niego trzy magi.

Edit: Pan moderator mnie uprzedził. :)

Edited by MrStone
Posted

Zakupiłem od KRAKMANA shotguna 003 long za 60zł. Przyszedł we wtorek. Cieszyłem się bardzo. W mikołajki nastawiłem HU na kulki 0,25g. Z 45 metrów celowałem w tarcze 30x30cm. Dziś po szkole chcąc postrzelać do celu strzeliłem raz. Drugi raz chcąc załadować nie mogłem posunąć łódki do tyłu. Rozkręciłem i zobaczyłem że PĘKŁO trzymanie tłoka.

Mógłbym tak cały dzien wklejac z innych postów.

Posted

Nie wiem, ale jeśli masz budżet do do 100-150 zł to chyba to jest jedyne sensowne rozwiązanie. Zresztą słyszałem wiele opinii o tej strzelbie i jeszcze nie spotkałem się, aby ktoś narzekał na awaryjność.

Chyba, że chciałbyś dozbierać jeszcze te 250-300 zł i kupić elektryka z arsenału cymy albo jg.

Posted

Zakupiłem od KRAKMANA shotguna 003 long za 60zł. Przyszedł we wtorek. Cieszyłem się bardzo. W mikołajki nastawiłem HU na kulki 0,25g. Z 45 metrów celowałem w tarcze 30x30cm. Dziś po szkole chcąc postrzelać do celu strzeliłem raz. Drugi raz chcąc załadować nie mogłem posunąć łódki do tyłu. Rozkręciłem i zobaczyłem że PĘKŁO trzymanie tłoka.

Mógłbym tak cały dzien wklejac z innych postów.

Używaj opcji cytuj jak cytujesz (albo chociaż daj cudzysłów).

Ja mam swoje shotguny już 1,5 roku. Kumpel ma o jakiś miesiąc krócej. Nie powiem żeby sprzęty były ostro eksploatowane ale działają. Musiałem co prawda je naprawiać ale naprawa ograniczała się do rozebrania i porządnego złożenia (oprócz jednej usterki z mojej winy).

Jeśli nie będziesz kombinował (kopał nim rowów, bił ludzi z kolby, wstawiała mocniejszej sprężyny) i używał go z mózgiem (jak rączka przeładowania nie chce się ruszyć to nie ruszamy bo coś połamiemy - to chyba logiczne) to Ci posłuży rok, dwa a może i dłużej.

Posted

No to nie znajdziesz nic ponad AGM 003. Może trafiłeś pechowy egzemplarz, nie wiem. Znajomi mają i się im nie psują.

A jeśliś naprawdę zainteresowany tematem to ciułaj kasę na aega.

Posted

Lepiej zrobisz kupując 2 AGMy w cenie tego shotguna który podałeś w linku. Będziesz miał 6 magazynków a jak padnie ci pierwsza replika to będziesz miał drugą a wadliwe egzemplarze trafiają się rzadko :) . Sam popełniłem błąd kupna takiej strzelby :( ..

Posted

Szczerze?

Mam AGM'ke. Dokonałem znaczących przeróbek, ciskam nim o ziemię, przeładowuję trzymając pionowo za łódkę przeładowania silnym szarpnięciem (jak na filmach) i chodzi jak złoto. Trafiłeś na felerny, albo go chałupniczo napraw albo kup drugi.

a najlepiej to odstaw chodzenie z kumplami na colę, kupowanie chipsów, batonów, ulubionych gier i szybko uciułasz na cm028, a na dodatek będziesz zdrowszy :)