Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam ,

otoz zamierzam kupic sobie sprzet asg , gdyz moj kolega mnie namawia do dolaczenie do ekpiy ktora co 1-2tygodnie wyjezdza na forty i magazyny . Na dobry metalowy elektryczny karabin ASG zamierzam wydac tak do 270zl i tu moje pytanie ; czy mozecie mi doradzic na jakie parametry zwracac uwage przy zakupie , czy waga jest istotna . Znalazlem kilka ciekawych linkow i czy mozecie mi powiedzic ktory z nich jest najlepszy i dlaczego , poniewaz nie mam zielonego pojecia odnosnie ASG . Jezeli mozecie doradzic jaki karabin bedzie lepszy od tych ktory mi sie podobaja to piszcie i wysylajcie linki z sklepow internetowych.

...,

...,

http://allegro.pl/pi...2999114457.html

http://allegro.pl/ka...2968754458.html

Pozdrawiam Pawel .

Następny post napisany w ten sposób poleci. Buniek92

Posted (edited)

Trzeci jest najlepszy, bo ma zieloną kolbę i chwyt.

Najtańszy - cm.028, ale to replika broni AK-47, emki zaczynają się od 8-9 stów, poszukaj Evolution Airsoft. W twoim budżecie to chyba tylko sprężynowe strzelby, zobacz na Taiwangun.

Edited by RedViper
Posted (edited)

Powiem tak - okrutnie śmierdzące kupy. Lepiej tego nawet nie oglądać na zdjęciach. Nowego AEG, który będzie przyzwoicie działał nie kupisz za mniej niż 350-400zł. Z najniższej sensownej półki cenowej (400-500zł) polecane są giety JG oraz CM.028. Sklepy to Gunfire, Taiwangun, Specshop. Poszukaj sobie na forum. Jak kolega wyżej napisał - za taką kwotę to lepiej kupić strzelbę AGM 003. Kosztuje grosze, a będzie się na pewno o niebo lepiej sprawowała, niż te "repliki", które przedstawiłeś.

Edited by proteziaksaspl
Posted

CM.028 to najtańsza i najsensowniejsza replika jaką możesz kupić. To co podałeś to zabawki, a nie repliki. Jedyne co możesz jeszcze wybrać to shot agm 003. Pamiętaj, że jeszcze musisz mieć ochronę oczu - tu polecam Ci ( jak i wielu na tym forum) Uvex Ivo.

Poza tym wysil się trochę i popatrz na to co piszesz.

Posted

Umisz czytoć?

(...)Tak, to CM.028, giety JG(...)
(...)Z najniższej sensownej półki cenowej (400-500zł) polecane są giety JG oraz CM.028.(...)
Najtańszy - cm.028, ale to replika broni AK-47(...)
(...)za taką kwotę to lepiej kupić strzelbę AGM 003.(...)

Czyli tak, do wyboru (sensownego) masz:

-CM.028

-giety JG

-strzelby AGM

To chyba na tyle z dostępnych, tańszych replik w Polsce.

Pamiętaj też o ochronie oczu, ich nie kupisz.

Posted

To zależy od temperatury i tego, jak siejesz kulki. Ta batka ma zaledwie 1100mAh więc miej nadzieję, że naładowana na maxa wystarczy Ci na całą strzelankę. Pamiętaj, żeby jej nie przeładować, bo inaczej "cya" i będziesz musiał kupować nową. Pozdrawiam.

Posted (edited)

. Pamiętaj, żeby jej nie przeładować, bo inaczej "cya" i będziesz musiał kupować nową. Pozdrawiam.

Moglbys troche jasniej poniewaz zielony jestem jezeli chodzi o asg ;d

Edited by Pawel88R
Posted

Tak, wystarczy, w odpowiednim dziale znajdziesz wzór z którego się liczy ile powinieneś ładować akumulator, moim zdaniem lepiej naładować za mało niż zostawić, albo gorzej zapomnieć o akumulatorze.

Posted

Gdzieś na forum był temat o ładowaniu baterii -> szukaj

Mam stockową beterię od AK74 cymy (1200 mAh) i potrafi trzymać plus minus cztery godziny strzelanki, ale to oczywiście zależy od warunków i od tego jak często sie sypie, a ja tam w rambo się nie bawie...

Natomiast ja ładuję na "czuja" ładuję ok 2,5 godziny do trzech i kiedy czuje że bateria zaczyna się grzać odłączam, ale to się skończy kiedy przesiądę się z "chińczyka" na coś lepszego :P

Posted

Zbyt długie ładowanie rozgrzewa za bardzo akumulator i przeładowanie powoduje wytrącanie się kryształków kadmu - zmniejszy się pojemność i żywotność akumulatora. Dotyczy się to nawet tego w telefonach. Dlatego baterie w telefonach co raz krócej trzymają - jak zostawiamy na noc do ładowania to ładuje się dłużej niż powinna i zachodzi proces, który opisałem wyżej :)