Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wiem, że to nie mundur, ani oporządzenie, ale jakoś tu mi najbardziej pasowało. W końcu GPS-a mozna nosić w oporzadzeniu, lub w mundurze. :-)

Ktoś ma GPS-a, używa, jaki model?

Ja zastanawiam sie nad: Garmin Etrex, warto się tym interesować? Nie szukam nawigacji do samochodu, ale pomocnego użądzenia do poruszania się po lesie, zarówno w dzień jak i w nocy, late, czy zimą.

Wszelkie uwagi mile widziane :-)

Posted

Ja polecam wszelkie modele Palmtopów Mio! Są nie za drogie jak na palmtopy (np iPAQi są kurewsko drogie) a wbudowane GPS jest dużo wygodniejsze od podłączanego! Obecnie korzysta z takiego mój wujek ale sam czaję się na zakup (a raczej mój starszy się czaji :P). Dobrą rzeczą jest to że można dostać modele od razu z mapą Polski a nie trzeba na to wydawać dodatkowo 800 zeta

pozdro

g.

Posted

Swego czasu doszedłem dopodobnego wniosku szukając GPS do lasu własnie i do jazdy wozem - po lesie. Wymyśliłem ze lepiej kupić palmtop z wbudowanym GPS + mapa polski gdyż zawsze mozna wykozystać w zyciu codziennym taki troszke naciągany półśrodek ale wystarczający no i realtywnie "tani". Kwestia zebrania funduszy odsunęła zakup zabawki na plan dalszy.

Posted

Tylko, zę mi potrzeba GPS-u bez wodotrysków. Palmtopa nie bedę używał, gdyż nie odczówam potrzeby używania, poza tym świetnie radze sobie z papierowym atlasem Polski. :-). Chyba, że Palmtop z GPS jest tańszy lub w podobnej cenie co taki reczny, niewielki GPS? Raczej mało prawdopodobne... ;-)

Im mniej elektroniki tym lepiej, zwłaszcza w terenie, prawda Wilku? Chyba w off-road trochę sie bawisz, nie? :-)

Posted

Palmtop z zbudowanym GPSem i mapą Polski kosztuje 1400 zeta więc jest to naprawdę niezła okazja! Na allegro można dostać Mediony w tej cenie! Gorąco polecam firmę! Mało znana w Polsce a robi fajowe rzeczy na podzespołach Toshiby

g.

Posted

oj Mateo wyraznie napisal - chce GPS do lasu

palmtopy z wbudowanym GPSem slabo radza sobie w terenie - oprogramowanie do nawigacji jest zaprojektowane do poruszania sie po sieci drogowej. np. Brakuje zaawansowanych funkcji sledzenia sladow

poza tym to delikatne urzadzenia - gps w teren maja bardziej wytrzymale obudowy

Sam uzywam Acera N35 i w teren marnie sie nadaje (slaba bateria jak na eskapady w teren i malo przydatne funkcje do tego - inna sprawa, do jazdy autem miod malina)

Guest wolo
Posted
a ile kosztuje taki średniej klasy GPS ? :?

Kosztują w granicach 800zl :wink:

PzD wolo

Posted
Ktoś ma GPS-a, używa, jaki model?

Ja zastanawiam sie nad: Garmin Etrex, warto się tym interesować? Nie szukam nawigacji do samochodu, ale pomocnego użądzenia do poruszania się po lesie, zarówno w dzień jak i w nocy, late, czy zimą.

Wszelkie uwagi mile widziane :-)

Etrex - podobno nie do zepsucia - ja go skasowałem podczas wywrotki katamaranu. Walną w pływak dostało się "trochę" wody :evil: i ...

Byłem BARDZO zadowolony z Etrex'a.

Jest jeszcze seria Geko (najtaniszy poniżej 500PLN, nie można go podłączyć do komputera) ale mają oryginalny wygląd - NIE miałem z nimi styczności...

Warto odwiedzić:

http://www.garmin.pl/index.php?mod=prod&act=list&cID=3

Używałem kiedyś Magellana (modelu nie pamiętam), jednak nie zaspakajał mnie do końca :twisted:

Posted

ja ze swojego doswiadczenia to garmin 12 ( do lazenia po lesie + dobrym sofcie na kompie wystarcza w 90% ) tani dobry kon roboczy

oraz garmin 76 - fajnie sie nawiguje na kwatere na podstawie strzalki :) - beteriozerny potwor