Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam problem z którym się borykam mam lunetkę g&g 3x9 podczepioną do mojej m14 G&G na szynie i problem tkwi że maksymalnie wyregulowałem krzyż w lewo i jeszcze trochę powinienem bo nie jest wycentrowana ale skończyła mi się skala wie jak by to zrobić by jeszcze ten krzyż troszkę przesunąć w lewo tak samo mam w pionie chciałbym żeby jeszcze trochę zniżyć a nie mogę bo już też mi się skala skończyła byłbym wdzięczny za odpowiedz bo nie wiem jak mam z tego wybrnąć.

to jest ta lunetka :

http://www.specshop....t-50_-_3-9x50mm

Posted (edited)

A jak to m14 srzela na stałych przyrządach ? Sprawdź czy gumka HU nie jest krzywo zamontowana.

Co do zniżenia do lunety możesz mocniej przykręcić przedni montaż a do tylnego założyć jakąś podkładkę z gumy.

Edited by BieszczadzkiSnajper96
Posted

na stałych dobrze strzela jak mierzyłem może nie ma super osiągów jak narazie ale ze tych 20 metrów mogła by trafiać tam gdzie chce , chodzi o to że po prostu mam nie dokładnie wyzerowaną brakuje mi 2 -3 kreski do zera a skończyła mi się regulacja w poziomie ale i tak dzięki za odpowiedz. Jak macie jakieś pomysły piszcie z góry dzięki

Posted

dzisiaj zerowałem ją i problem tkwił tak jak dexter pisał na montażu m14 (na szynie) po prostu ta szyna jest jakaś do dupy musiałem ją przytrzymywać i wkręcać by była mniej więcej równolegle z lufą. Bo widzę że ta szyna była by dobra jak by moje g&g miało 2 otwór na śrubę u góry który ma szyna a mam tylko jeden z boku na śrubę.Podołałem ale śruba jest krzywo teraz lekko a montaż jest tak że idzie dobrze wyzerować. Dziękuje za odpowiedzi z góry.