Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio zaaplikowałem swojemu maleństwu nowego gearboxa po tym, jak PJ poszedł w strzępy i nie chciałem już inwestować w sam szkielet. Zdecydowałem się na set guardera do M4/16 na m150. Wszystko poskładane współdziała z komorą HU guardera, lufą 407mm tej samej firmy i kablami niskooporowymi PJ na małej tamiyi. Silnik nadal stockowy PJta. Ten dział wydał mi się odpowiedni, żeby zadać podstawowe pytanie: Co zmienić?

Doszły do mnie opinie, że 407 guardera nie są udanymi produktami (po fakcie) i jest w tym trochę prawy, bo przy tej sile wystrzału mam czasami dziwne zawirowania powietrza. Silnik PJ to wiadomo, nie ma o czym rozmawiać i też zależy mi na opinii co d tego zestawu pasowało by najlepiej (kładąc nacisk na semi). Do tego jakieś inne kable i na sam koniec batka. Napisałem tutaj, bo bez sensu jest tworzyć kilka nowych tematów czy pisać w kilku różnych miejscach.

Posted

To już testowałem, zresztą wiadoma sprawa że nie będę się strzelał przy takim kopnięciu na 25. Kwestia tego, że lufa wydaje się być za krótka w stosunku do siły jaką wypychana jest kulka.

Posted

Sam nie wiem jaki mam typ cylindra bo od razu oddałem to do złożenia, powiedzieli mi tam właśnie że lufa prawdopodobnie jest za krótka. Jako że jest to set guardera, to jest i borek guardera ale z jakim cylindrem za cholere nie powiem.

• 2 weeks later...
Posted

Jeśli seta masz do M16 to albo masz typ 1 albo typ 0. Jeśli 0 to jest nie odpowiedni do tej precki co masz taraz. Typ 1 pewnie też nie. Ja u siebie mam typ 2 przy precce 469mm i jest miód.