fiedotow Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Ludzie!!! Znalazłem doskonałe dociążenie maga!!! Podczas rozbierania starych okien pamiętających czasy Adolfika były w środku rygle zamykające okna u góry i dołu. Czy wiecie, że idealnie pasują do wnętrza maga? Czyżby już wtedy przewidywali pojawienie się tego czegoś zwanego "SUPER EKSTRA H...ROWSKI MP cośtam? Jutro tnę i wklejam. :D. Tylko jakoś z lufą mi nie idzie. Nie satysfakcjonuje mnie jej ułożenie w operciu o taśmę... Quote
Juby Posted February 9, 2006 Report Posted February 9, 2006 U mnie lufa nawet niźle sie trzyma, choć raz wypadła. Mam ja przedłużona wystaje troszke ponad karabin. Dotne ja karabin idze na sciane, jako zapas w razie awari. Po probie na strzelance na śniegu ze wstawiona rurka z Nomi :P zasieg i celnośc poprawiona. Nie ma HU więc osiągni nie sa rewelacyjne. Po wstawieniu HU można coś z tego osiągnąć. A tak apropo to replike polecam na sciane albo do gabloty. [ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ] To robi u mnie MP40 Część która trzeba wyłamać Precka z Obi u mnie Quote
rwiezel Posted February 12, 2006 Report Posted February 12, 2006 Ja swoją obi-rurke umocowalem w obudowie kilkoma kroplami silikonu i wszystko sie jakos fajnie trzyma, a silikon ma taką zaletę ze połączenie jest elastyczne, wiec nie ma takiej mozliwości że cos wyskoczy przy strzale. A pozatym wiele moich replik wyciszylem dzieki wlasnie silikonowi. Pozdro Quote
Juby Posted February 12, 2006 Report Posted February 12, 2006 Ni przekminiłem własnie siloknu może zaraz rozbiore repliie i to zrobie dobry patent BRAWO ! Quote
fiedotow Posted February 5, 2008 Report Posted February 5, 2008 Mam nadzieję, że ten odgrzebany i odgrzewany kotlet nikomu nie zaszkodzi. To jedyny chyba, otwarty jeszcze temat o tuningu MP40 DE. Dwa wyparowały, dwa zamknięte (sam chyba jeden zamykałem). Ale do rzeczy: Oto, co przez ostatnich kilka dni zrobiłem. Pracowałem głównie nad zamkiem i rączką zaciągu. Ma to być sprawna replika ASG, więc niestety kilka niezgodności z oryginałem będzie. Choćby rowek wzdłuż listwy suwadła, który jest wewnętrznym jego prowadzeniem. Zespół zamka. Rączka naciągu. To samo po pomalowaniu srebrnym podkładem. Tu lufa wewnętrzna osadzona w obudowie z repliki. Częściowo poprawiony pierścień zawieszenia. Zmontowany na próbę przed malowaniem zamka. Tak wygląda w zbliżeniu. CD Niestety, w trakcie prób strzeliła mi listwa, na której mocowana jest rączka naciągu. Musiałem robić wszystko od początku. Zwiększyłem powierzchnię klejenia a jako replika raczej nie będzie używana "bojowo" nie będę już próbował czy "strzela". Szczeliny wypełniłem opiłkami plastiku nasączonego SuperGlue. Diabelstwo jest tak twarde, że miałem trudności z piłowaniem zdzierakiem do metalu :D tu już po pomalowaniu. Wewnętrzna średnica wylotu lufy ma 13,5 mm. Nie miałem rurki, która by pasowała. Zrobiłem ją z pasków papieru nasączanego SuperGlue. Quote
daniel8 Posted March 7, 2009 Report Posted March 7, 2009 A ja kupiłem MP40 za dokładnie 15.50 i jeszcze takie gówno za 26 zł (które się zepsuło po pierwszym strzale a wszystko dlatego bo źle włożyłem magazynek ) Ale jednak to gówno za 26 zł , zauważyłem że ma metalową rączkę naciągu :D:D Jeżeli bym zamontował metalową rączkę naciągu do MP40 , to mógł bym wsadzić jakąś dobrą sprężynę ? Quote
jack13 Posted March 7, 2009 Report Posted March 7, 2009 Ja nic nie wyłamywałem, trzeba odkręcić śrubkę, podważyć i wyciągnąć lufę. Po prostu! pozdrowienia Quote
daniel8 Posted March 8, 2009 Report Posted March 8, 2009 Dziś robiłem tuning MP40 :D:D Więc tak dałem lufę metalową ( od broni zepsutego elektryka :DD ) Po dodaniu tej lufy strzeliłem celnie na 50M !!!! , posmarowałem sprężynę leciutko trochę bardziej głowice , dałem metalowy spust , Obciążyłem kamieniami + plastelina :D:D ( nic nie grzechocze za to waży 3 KG ) , zamontowałem szynę R.I.S i dałem na nią latarkę :D:D Ogólnie sprawuje się dobrze :D Będę ją stosował jako snajperkę , NA RAZIE NIE MAM ŻADNEJ BRONI OPRÓCZ Mausera m32 OD DE . WNIOSEK : Na początku zasięg miała jakieś 30 - 40 m teraz ma celnie 50M Wcześniej ważyła 0,3 kg teraz waży 3KG Quote
gobbo Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 Na początku zasięg miała jakieś 30 - 40 m teraz ma celnie 50M :wink: Quote
QLIG Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 Ty chyba masz pomiary pomylone, zarówno w zasięgu jak i wadze. Strzelał na 40 metrów ? Ważył 0,3 kg ? Następnym razem mierz lot kulki centymetrem, nie stopami i waż na wadze, nie na oko ;) Quote
daniel8 Posted March 14, 2009 Report Posted March 14, 2009 ok , przyznaje trochę przesadziłem strzelał 20 M a teraz strzela 30 M Celnie Quote
ramiel Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Mam to cacko. Przykleiłem dłuższą lufę od innych shit karabinów. Ktoś tu wspominał o wymianie lufy na aluminiowa. Po dokładnych oględzinach zewnętrznych (nie rozbierałem środka) stwierdziłem, że wiele nie zaszaleje. Tak wiec się pytam. 1. Jak tu wstawić alulufe z obi nie wyłamując tej lufy na początku? 2. Jak dorobić do tego HU. Quote
Patryklen12 Posted December 5, 2009 Report Posted December 5, 2009 1. Jak tu wstawić alulufe z obi nie wyłamując tej lufy na początku? 2. Jak dorobić do tego HU. Ramiel rusz swój tyłek i poczytaj cały temat nie dużo tylko 2 strony, a tam wszystko jest :killer: Quote
Recommended Posts